Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda voelt de druk van het thuispubliek in jacht op unieke punten

De laatste keer dat een Japanse coureur punten pakte in zijn thuisrace in de Formule 1 was in 2012. Yuki Tsunoda hoopt daar zondag iets aan te veranderen en zijn thuispubliek te geven waarvoor ze zijn gekomen. Het begin is in ieder geval goed, de Japanner start de race als tiende.

Tsunoda Japan Quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Opnieuw wist Yuki Tsunoda indruk te maken in de Formule 1-wereld. Waar hij tijdens de vorige race in Australië met een zevende plaats al zes hele belangrijke punten voor Visa Cash App RB (RB) pakte, wist de Japanner voor zijn thuispubliek knap Q3 te bereiken voor de GP van Japan. Net zoals in Melbourne lijken ook dit weekend punten haalbaar, al heeft Tsunoda op Suzuka wel iets meer druk op zijn schouders liggen.

Want het Japanse publiek wacht al sinds 2012 op een opvolger van Kamui Kobayashi, die nog altijd de laatste Japanner is die voor zijn eigen fans punten wist te scoren. Kobayashi haalde in die race zelfs het podium, dubbel feest dus voor de Japanse fans.

Volgens Tsunoda zijn punten zeker mogelijk. "Als team hebben we een uitstekende prestatie geleverd. Daniel staat vlak achter mij, dus we kunnen wat spelen met de strategie. We hebben morgen een goede kans op punten", zo vertelt hij voor de camera van F1 TV.

"Ik zal niet liegen, ik voelde deze keer wel wat druk", verklaart de Japanner. "De kwalificatie was nog moeilijker dan verwacht. Ik had wat moeite met de balans, maar ik ben wel blij dat ik toch Q3 heb gehaald." Toch blijft Tsunoda wel realistisch: "We gaan proberen om zoveel mogelijk punten te scoren als mogelijk is, ook één punt zou heel belangrijk zijn. Op dit moment lijken we nog een beetje te ver weg te zitten om aan meer te denken, maar punten halen met beide auto's zou geweldig zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"