Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda zet Aston Martin op scherp met boude uitspraak

Yuki Tsunoda presteert momenteel op de toppen van zijn kunnen in de Formule 1. In de laatste zes Grands Prix finishte de Japanner maar liefst vijf keer in de punten en zo maakt hij goede sier voor zichzelf. Hij richt de blik zelfs op Aston Martin.

Tsunoda race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de eerste twee races van het jaar moest Yuki Tsunoda het nog doen met een veertiende en vijftiende plek, maar inmiddels heeft de Japanner zijn plek vooraan het middenveld helemaal gevonden. Hij staat inmiddels al op negentien punten en heeft voorlopig de tiende plek te pakken in de WK-stand, terwijl zijn teamgenoot Daniel Ricciardo pas vijf punten scoorde. 

Tsunoda heeft daarbij ook een belangrijk aandeel in de de zesde plek van RB in het constructeurskampioenschap. De achterstand op de nummer vijf, Aston Martin, is zelfs niet zo heel erg groot met twintig punten. Het team uit Silverstone bracht in Imola een grote upgrade mee, maar die lijkt voorlopig nog niet echt te werken op de AMR24.

Op de vraag of Tsunoda denkt dat RB nu misschien wel voor Aston Martin staat, antwoordt hij als volgt. "Ik zou zeggen van wel", zo zegt hij tegenover onder meer RacingNews365. Al krabbelt hij ook gelijk weer een beetje terug. "Als je naar de resultaten kijkt in de laatste races, dan scheiden we de top vijf teams en de onderste vijf teams. We zijn een soort van individueel geval." 

"We zijn langzaam naar Aston Martin toe aan het gaan. We hebben een goede vorm te pakken, zitten in een goed ritme en we blijven doen wat we nu aan het doen zijn. En er komen nog de nodige ontwikkelingen aan in de komende races. Hopelijk kunnen we door die upgrades een paar tienden pakken en kunnen we de achterstand ten opzichte van Aston Martin wegwerken", zo sluit Tsunoda af. 

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training