Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda zwaar bestraft na in de weg rijden Mercedes

Yuki Tsunoda zal de Grand Prix van Stiermarken niet vanaf de achtste, maar vanaf de elfde startplek aanvangen. De Japanner kreeg een straf omdat hij Mercedes-coureur Valtteri Bottas in de weg zou hebben gereden.

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie zagen we een herhaling van Valtteri Bottas die op weg naar de vierde bocht net niet gehinderd leek te worden door Yuki Tsunoda, die in zijn AlphaTauri-bolide wat extra gas gaf en aan de kant ging. De stewards oordeelden echter dat de jonge Japanner wel in de weg heeft gereden. Hij krijgt drie plaatsen gridstraf en een strafpunt op zijn racelicentie. Hij start de race op zondag dan ook vanaf plek elf en niet vanaf plek negen. Fernando Alonso, Lance Stroll en George Russell schuiven een plekje op. De uitleg van de stewards luidde als volgt: "Auto nummer 22 (Tsunoda, red.) had net een snelle ronde voltooid en was bezig aan een in-lap (hij was op weg naar de pitstraat, red.). Het team waarschuwde hem niet dat auto nummer 77 (Bottas, red.) bezig was aan een snelle ronde." "Auto 77 naderde auto 22 bij het ingaan van bocht vier. Auto 22 reed op de racelijn en ondanks het feit dat hij probeerde aan de kant te gaan reed hij toch onnodig in de weg", aldus de stewards, die ondanks de fout van het team wijzen op de verantwoordelijkheid van een coureur. "Het is de verantwoordelijkheid van elke coureur om in de gaten te houden of er snellere auto's aan te komen op het moment dat hij een langzamere ronde rijdt. AlphaTauri had haar coureur moeten helpen, maar een gebrek aan communicatie is geen excuus voor de coureur."

1408823259106324482

Yuki Tsunoda krijgt straf! Het hinderen van Valtteri Bottas kwalificatie kost hem P8 Een gridstraf van drie plekken brengt hem naar de elfde startpositie, George Russell profiteert en begint vanaf de tiende stek Terechte beslissing? #ZiggoSportF1 #F1 #StyrianGP pic.twitter.com/bspYGYSbzc — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) June 26, 2021

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin