© Getty Images/Red Bull Content Pool

Nieuwsoverzicht

TT-circuit Assen: 'Genoeg geluidsdagen om de Formule 1 te verwelkomen'

12 jul. 2018 14:10 Jan van der Burgt 0 reacties
Het TT-circuit van Assen heeft genoeg geluidsdagen tot zijn beschikking om de Formule 1 in Nederland te kunnen verwelkomen. De Grand Prix kan zelfs georganiseerd worden zonder dat andere evenementen daarvoor moeten wijken.

Andere raceklassen hoeven niet te wijken voor de Formule 1

Het TT-circuit beschikt over twaalf zogenaamde geluidsdagen, die opgedeeld zijn in verschillende categorieën. De Formule 1 zou daar volgens Jos Vaessen prima in passen. Vaessen is de president van The Dutch Grand Prix Foundation, het gezelschap dat zich inzet voor de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op de Drentse hei.

"De Formule 1 past prima binnen die twaalf dagen. Volgens onze berekeningen hoeven daar ook geen andere evenementen op ons circuit voor te wijken", aldus Vaessen in gesprek met Motorsport.com.

Op dit moment gaan de zes geluidsdagen van de zwaarste categorie onder andere op aan de MXGP, maar dat zit hem vooral in het vroege tijdstip van aanvang:

"Een later tijdschema maakt dat de motorcrossers onder een andere categorie vallen en dat er dus in de zwaarste categorie ruimte vrijkomt voor de Formule 1", zo legt Lee van Dam, CEO van The Dutch Grand Prix Foundation uit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen