Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

TT Circuit benoemt nieuwe directeur, start pas halverwege 2025

Peter Oosterbaan gaat na ruim 23 jaar afscheid nemen als directeur van TT Circuit Assen. Het bestuur van het circuit heeft ook al een opvolger benoemd, al zal het nog wel even duren tot 'de macht' wordt overgedragen in Drenthe.

SI202406300550 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Aankomend jaar viert TT Circuit Assen het 100-jarige bestaan van de TT. De iconische motorrace ontstond in 1925 met een soort tourtocht door de provincie Drenthe en groeide daarna uit tot het pareltje van de koningsklasse bij de motoren. Aankomend jaar zal er voor de 99ste keer een TT van Assen worden verreden. De race ging enkel in 2020 niet door wegens de COVID-19-pandemie. 

De viering van het eeuwfeest wordt voor Peter Oosterbaan zijn laatste kunstje als circuit-directeur. Oosterbaan is dan ruim 23 jaar directeur geweest van het circuit in Drenthe. Intern was zijn vertrek al eerder aangekondigd en het bestuur van het TT Circuit heeft ondertussen dan ook niet stilgezeten. Mark van Aalderen, de huidige marketing manager van het Drentse circuit, werkt al ruim zestien jaar bij het TT Circuit en begon ooit als stagiair bij het circuit. Hij zal Oosterbaan nu opvolgen als directeur. 

Voorzitter Arjan Bos is blij dat van Aalderen het stokje van Oosterbaan gaat overnemen: "We zijn er enorm trots op dat we intern een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden om het werk van Peter Oosterbaan voort te zetten. En dat is niet niks, want Oosterbaan laat een bijzonder goed draaiende en financieel gezonde organisatie na als hij volgend jaar vertrekt."

"Ik heb Mark zien komen als stagiaire. Toen viel hij al op. Ik ben blij dat hij zich zo goed heeft ontwikkeld en dat hij bereid is over een jaar het roer over te nemen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst," zo voegt Oosterbaan toe op de personeelsbijeenkomst van het circuit.

Uiteraard is ook de aanstaand directeur erg trots dat hij zich per september 2025 directeur van het TT Circuit mag noemen: "Ik ben er trots op dat ik in dit geweldige bedrijf het stokje van Peter mag overnemen. Het fundament waar we na volgend jaar op verder bouwen is stevig en het team waarmee we dat doen is zeer goed ingespeeld. De ruime inwerktijd maakt tevens dat ik me zeer goed kan voorbereiden"

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten