© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Tussenrapporten: de grijze middenmoot van 2018

13 jul. 2018 08:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Het verstrijken van de tiende van 21 Grand Prixs vormt een mooi moment om eens terug te blikken op de eerste helft van het seizoen. In dit tweede deel behandelen we de nummers vijftien tot en met elf, of om met kwalificatietermen te spreken, de afvallers van Q2.

Brendon Hartley - 5,5
De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley werd vorig jaar tamelijk onverwachts in de Toro Rosso gehesen als vervanger van Carlos Sainz. Zijn prestaties vielen bepaald niet op, maar Hartley kreeg in 2018 een volwaardige kans zich te bewijzen.

De 24 uur van Le Mans-winnaar heeft het echter zeer moeilijk. Aan het begin van het seizoen had dat vooral te maken met eigen fouten en een gebrek aan snelheid, maar naarmate hij zich enigszins begon te herpakken, nam de pech toe. Hij heeft in een half seizoen tijd flink wat klappers op zijn naam staan, die hij echt niet allemaal zelf veroorzaakte.

Sergio Perez - 6,0
Sergio Pérez is een vaste waarde geworden binnen de gelederen van Force India. In het verleden toonde hij zich een echte goalgetter, maar dit seizoen wordt hij toch vooral de oren gewassen door teamgenoot Esteban Ocon. Zijn podiumplaats in Baku was fraai, maar kan niet voorkomen dat hij achter Ocon staat in de WK-stand.

Sergio Perez zal een serieus tandje bij moeten schakelen om Ocon partij te blijven bieden, anders stevent Ocon hard af op een rol als eerste rijder. Misschien niet op papier, maar wel in de praktijk.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Carlos Sainz - 6,5
Carlos Sainz presteert dit seizoen behoorlijk constant. De Red Bull-huurling maakt eigenlijk elk weekend aanspraak op punten en pakt ze ook met regelmaat mee. Maar van iemand die ooit hoopte kampioen te worden met Red Bull mag je meer verwachten, bijvoorbeeld dat hij teamgenoot Nico Hülkenberg verslaat.

Overigens is Renault dik tevreden met Sainz. De Fransen willen volgend jaar graag met hem door en dan kan hij het Nico Hülkenberg opnieuw lastig gaan maken.

Pierre Gasly - 7,0
Voor Pierre Gasly geldt eigenlijk hetzelfde als voor Brendon Hartley. Ook hij rijdt in 2018 zijn eerste volledige seizoen voor Toro Rosso na een invalbeurt in 2017. Pierre Gasly kwijt zich echter aanzienlijk beter van zijn taak dan zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot. Hij wist vooral te imponeren met een vierde plaats in Bahrein en met een ijzersterk optreden in Monaco.

Net als Toro Rosso zelf is Pierre Gasly nog wat wisselvallig. Een dijk van een race kan hij zomaar afwisselen met een race waarin je hem moet zoeken. Als debutant kom je daar echter nog prima mee weg.

Fernando Alonso - 7,5
Wat zal Fernando Alonso zich race na race verbijten achter het stuur van de McLaren MCL33. De auto die McLaren terug naar de top had moeten brengen, blijkt in de praktijk een tegenvaller van jewelste. De eerste races waren nog wel oké, maar McLaren slaat de plank in de ontwikkelingsstrijd volledig mis.

Fernando Alonso moet alle zeilen bijzetten om überhaupt punten te kunnen scoren, maar hij wekt af en toe de indruk dat het heilige vuur in hem aan het doven is. Zelfs met een waakvlammetje is Alonso nog een klap beter dan menig ander, maar we willen zoveel meer van hem zien.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen