Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Twee Aston Martins op het podium in Canada? "Superambitieus"

De Grand Prix van Canada is voor Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll dé race van het jaar. De race in zijn thuisland. Als het aan hem ligt zullen we zondag dan ook twee Aston Martins op het podium zien. Of het realistisch is?

Aston Martin is natuurlijk de verrassing van het seizoen tot nu toe. Fernando Alonso reed in vijf van de zeven races naar het podium en met de punten van Lance Stroll, zoon van teameigenaar Lawrence, daarbij opgeteld staat Aston Martin derde in de strijd om de constructeurstitel. Stroll senior hoopt zondag na de race zijn beide coureurs op het podium te zien, een unieke prestatie voor Aston Martin. Alonso tempert de verwachtingen ietwat. "Je weet het nooit, maar het is een agressief doel voor dit weekend. Lawrence is altijd superambitieus en we zullen proberen om hem blij en trots te maken in zijn thuisland", zegt de Spanjaard tegen onder meer RacingNews365 . "Ik denk dat het een goed weekend moet worden. Maar je weet het nooit totdat je op het circuit bent", spreekt Alonso zijn verwachtingen uit. "We hadden ook hoge verwachtingen in Barcelona en daar hebben we niet goed gepresteerd." Alonso reed daar naar P7, zijn slechtste resultaat dit seizoen en Stroll junior pakte P6. "We hebben ook een paar nieuwe onderdelen in de auto voor deze race. Afhankelijk van het weer zullen we proberen om ze te testen en hopelijk kunnen we iets competitiever zijn dan in Barcelona."

Ervaring helpt

Het circuit in Canada ligt de tweevoudig wereldkampioen goed. Hij heeft er gewonnen en vorig seizoen startte hij vooraan. Hoewel resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst, is Alonso vol vertrouwen voor een nieuwe race op het Circuit Gilles Villeneuve. "Ik denk dat je duidelijk vertrouwen in de auto moet hebben. Het is een semi-stratencircuit, dus je komt heel dicht bij de muren en je moet ook over de kerbstones. Een erg agressief, erg hobbelig circuit", geeft Alonso aan. "Het weer speelt hier normaal gesproken een grote rol, net als dit weekend. Voor mij is het de 17de of 18de Grand Prix van Canada, die ervaring helpt altijd."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap