© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Twee nieuwe motoronderdelen Hamilton, geen gridstraf

28 jul. 2018 12:38 René Oudman 0 reacties
Voorafgaand aan de tweede dag van het Grand Prix-weekend in Hongarije hebben de monteurs van Mercedes overuren gemaakt. De wagen van Lewis Hamilton is namelijk voorzien van twee nieuwe motorcomponenten. De Brit rijdt vanaf heden met een nieuwe batterij en een nieuw elektronicacontrolesysteem.

Van beide onderdelen mogen de rijders slechts twee stuks gebruiken in een compleet seizoen. Hamilton heeft vanaf Australië tot aan de derde vrije training in Hongarije met dezelfde batterij en hetzelfde elektronicacontrolesysteem gereden. Mocht de Mercedes even zuinig met haar nieuwe onderdelen omgaan als dat het met de juist vervangen systemen deed, dan kan de regerend wereldkampioen precies het seizoen uitzingen.

Een gridstraf is niet aan de orde, aangezien de wissel van Hamilton binnen de reglementen valt. Mocht een van de onderdelen echter stukgaan en Mercedes opteert er voor om een derde batterij en/of elektronicacontrolesysteem te monteren, dan zal Hamilton wel zakken op de startopstelling.

Hamilton is een van de 'zuinigste' rijders wat betreft motorcomponenten: alleen Esteban Ocon, Lance Stroll en Sergey Sirotkin hebben nóg minder onderdelen verbruikt dan de 33-jarige Brit. Brendon Hartley ziet de keerzijde van de medaille en staat aan de andere kant van het spectrum. De Nieuw-Zeelander heeft in elf Grands Prix tijd bijvoorbeeld al zes interne verbrandingsmotoren gebruikt, waar Hamilton er nog maar twee in het achteronder terugvond.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen