© MP Mptorsport

Nieuwsoverzicht

Twee punten voor Verschoor in laatste GP3-race

25 nov. 2018 09:52 René Oudman 0 reacties
Het jonge Nederlandse talent Richard Verschoor heeft zijn raceseizoen 2018 sterk besloten. De 17-jarige Utrechter, die sinds het treffen op Spa-Francorchamps zijn kunsten mocht vertonen in de GP3 Series, kwam in de tweede race op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi als zevende over de meet.

In een chaotische openingsfase had een slimme Verschoor veel plaatsen goed weten te maken. De rijder van het eveneens Nederlandse MP Motorsport was vanaf de veertiende plek vertrokken, had geen briljant vertrek maar wist desalniettemin na één rondje door te komen als negende.

Titelwinnaar Anthoine Hubert lag er op dat moment al uit. De 22-jarige Fransman kwam vast te zitten tussen David Beckmann en Leonardo Pulcini, waarop zijn voorwielophanging afbrak. Verschoor had zich in de mêlee dankzij een aantal strakke manoeuvres naar voren gewerkt - op een gegeven moment passeerde de Utrechter twee tegenstanders buitenlangs.

De racewinst ging naar Nikita Mazepin, in de Formule 1-wereld beter bekend als test- en ontwikkelingsrijder van Force India. De Rus wist in de laatste ronde af te rekenen met leider Juan Manuel Correa, wat achteraf niet eens nodig bleek: de rijder van Jenzer Motorsport liep namelijk een tijdstraf van vijf seconden op, die hem terug wierp naar P6.

In het kampioenschap is Verschoor, die slechts acht van de achttien races reed, als vijftiende geëindigd. De talentvolle tiener reikte in die acht optredens tot een keurig aantal van 31 punten, waardoor hij boven al zijn teammaten is gefinisht in de eindrangschikking.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen