© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Tweedaags Formule 1-weekend van de baan

28 aug. 2018 13:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Als er recent over de toekomstplannen van de Formule 1 werd gesproken, kwam ook met enige regelmaat het idee van een tweedaags Formule 1-weekend ter sprake. Dat is nu voorgoed verleden tijd.

"De circuits, de fans en de telvisiezenders zien liever een drie- dan een tweedaags evenement", zo laat sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn weten in het programmablad van de GP van België. "Nu rest dus enkel nog de vraag hoe we die drie dagen zo gaan vullen dat we alle fans tevreden stellen. Daar zijn we nu met de teams over in gesprek."

Een nieuw kwalificatieformat behoort tot de mogelijkheden, zo laat Brawn zich ontvallen: "Je kan op twee manieren naar de kwalificatie kijken. Het kan een moment zijn waarop de allerbeste coureurs ter wereld onderling uitmaken wie de aller-allersnelste is, of je zet de kwalificatie in als tool om de race spannender te maken, waarbij de snelste auto's misschien uit positie komen te staan."

Brawn geeft aan voorzichtigheid te willen betrachten bij het omgooien van het format, aangezien de huidige manier van kwalificeren onder fans populair is. Een andere ingrijpende verandering waarover gesproken wordt, is het veranderen van het puntensysteem:

"De fans zien tijdens een race iets anders dan de teams. De fans zien dat er achter de top tien niks is om voor te strijden en dat de teams daar zelfs hun materiaal aan het sparen zijn. De teams zien dat zelf echter anders. We kijken nu daarom naar een compromis waarbij we de eerste vijftien coureurs punten geven, maar we we moeten niet te veel willen veranderen. Continuïteit is ook een groot goed."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen