© Force India F1

Nieuwsoverzicht

Tweede dubbele puntenfinish voor Force India, dat klimt naar P6

09 jul. 2018 15:12 René Oudman 0 reacties
Na een lastige seizoensstart begint het enigszins te lopen voor het team van Force India. Uitgerekend in de race waarin eigenaar Vijay Mallya aanwezig kon zijn, scoorden zowel Esteban Ocon als Sergio Perez. Het bleek de tweede, achtereenvolgende keer dit jaar dat de roze bolides met een dubbele puntenscore de paddock verlieten.

“Het resultaat van de Britse Grand Prix kan mij erg bekoren", juicht Ocon. "Het voelt goed om na zo’n zware race als zevende over de eindstreep te komen. De Safety Car maakte het ons niet makkelijk – mijn banden waren koud bij de herstarts en zodoende konden Fernando Alonso en Kevin Magnussen eenvoudig aanhaken. Ik ben vermoeid, omdat het een zwaar gevecht was in de slotfase. Positief is dat de wagen steeds beter wordt, de resultaten komen eraan.”

Waar Ocon zeer te spreken was over het verloop van de Britse Grand Prix, daar kwam teammaat Perez een stuk minder opgetogen uit zijn Force India. De Mexicaan, die als elfde over de meet reed maar na Pierre Gasly’s straf als tiende werd geklasseerd, meent dat de startperikelen hem het nodige hebben gekost.

“Ik ben niet tevreden. De achterkant sprong weg in de eerste bocht en pardoes reed ik helemaal achteraan”, spreekt Perez, wiens wagen maar net kon worden ontweken door de uit de pits gestarte Williams’. “Daarna kwam ik vrij sterk terug. We hebben veel wagens in weten te halen en met twee rondjes te gaan, reed ik weer in een puntenpositie. Ik vind dat de wedstrijdleiding correct heeft gehandeld door Pierre Gasly een straf te geven, aangezien hij me van de baan drukte. Ik ben blij dat er actie is ondernomen.”

Ocon en Perez bezetten de plaatsen elf en twaalf in het wereldkampioenschap, Force India is McLaren voorbij gestoken in de strijd om de constructeurstitel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen