Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweede poleposition van 2018 voor Bottas: "Start wordt belangrijk"

Toen de Formule 1 in 2017 het Sochi Autodrom aan deed, kwam Valtteri Bottas tot een derde startpositie in de kwalificatie. Een dag later wist hij echter zijn allereerste Grand Prix te winnen. Dit jaar begint de 29-jarige Fin zelfs vanaf poleposition, nadat hij Mercedes-teammaat Lewis Hamilton te snel af was in de allesbepalende tijdtraining.

Waar Bottas een waanzinnige ronde neer wist te zetten, daar moest Hamilton vanwege een foutje afhaken in zijn laatste run. Voor Bottas is het alweer de zesde pole van zijn F1-carrière en de tweede van dit jaar. Eerder trainde hij zich ook al op de Red Bull Ring naar de snelste kwalificatieronde.

"Het was een goede ronde, ik voel me erg goed", staat Bottas na te trillen op het rechte stuk van start/finish als hij net uit zijn wagen is gestapt na de kwalificatie. "Het ziet er misschien niet zo goed, maar ik ben heel erg blij. We moeten echter niet vergeten dat dit nog maar de eerste stap is dit weekend. Het is een lange run van de startgrid naar de eerste bochtencombinatie en dus wordt de start ontzettend belangrijk." Bottas wist zoals bovenvermeld de Russische Grand Prix van 2017 op zijn naam te schrijven, later won hij ook in Oostenrijk en Abu Dhabi. In het huidige seizoen heeft de Fin nog niet gezegevierd.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden