Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweede selectieronde W Series gaat van start in Almeria

In het Spaanse Almeria mogen de 28 na de eerste ronde overgebleven dames hun opwachting maken voor de tweede ronde van de W Series-selectie. Vandaag (zaterdag) gaat een lange testserie van start, waarin de vrouwen wederom aan een hoop tests onderhevig zijn.

Er zijn achttien plaatsen voor op de W Series-startopstelling en twee plekken voor langs de zijlijn (reserverijdsters) te verdelen in Almeria. Dat betekent dat acht vrouwen met niets terug naar huis zullen gaan.

Liefst vier Nederlandse dames maken hun opwachting in Spanje. Milou Mets, Beitske Visser, Stephane Kox en Shirley van der Lof zullen hun best doen om de startopstelling van het inaugurele W Series-seizoen te halen. De W Series zullen in het voorprogramma van de DTM-klasse te bewonderen zijn en zodoende rijdt de vrouwenklasse komend jaar op het TT Circuit in Assen. De ronde op het Drentse heidecircuit vindt plaats in het derde weekend van juli. RacingNews365 sprak de vier Nederlandse dames kort nadat zij de eerste selectieronde hadden overleefd. Teruglezen? Klik hier!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"