© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Tweede test Kubica bij Williams 'productief' verlopen

17 okt. 2017 19:32 Rik Alkema 0 reacties
Voor de tweede keer in korte tijd heeft Robert Kubica een test afgelegd voor het team van Williams. Nadat de Pool vorige week succesvol testte op Silverstone, legde hij deze keer een test af op de Hungaroring. De test was onderdeel van een tweeluik, waarin Paul di Resta morgen mag testen in Hongarije.

Robert Kubica legt tweede test voor Williams af

Nadat Kubica vorige week een 'succesvolle' test aflegde, mocht hij deze week nogmaals achter het stuur kruipen van de Williams FW36 uit 2014.

De tweede test voor Kubica was onderdeel van de 'shoot-off' tussen Kubica en Paul di Resta. De twee coureurs testen beiden een dag in een Williams, volgens het team om 'beter te bepalen wie er volgend jaar voor het team rijdt'.

De 'shoot-off' is in nevelen gehuld, aangezien het team niets via de officiële kanalen heeft medegedeeld. Williams wilde dan ook niet veel kwijt over de test van Kubica, enkel dat deze volgens het team 'productief' is verlopen. 

Kubica kwam na een omweg via Renault bij Williams terecht. De Pool leek lange tijd bij Renault in te kunnen stappen, maar het team koos uiteindelijk voor het avontuur met Carlos Sainz. Daardoor verschoof de focus naar Williams, dat nog een ervaren coureur zoekt naast Lance Stroll.

De strijd om het tweede stoeltje naast Lance Stroll volgend seizoen lijkt daarbij te gaan tussen Robert Kubica, Paul di Resta en Felipe Massa. Di Resta is de huidige reserverijder bij Williams, terwijl Massa momenteel de teamgenoot van Stroll is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen