Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tweede test Kubica bij Williams 'productief' verlopen

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Robert Kubica een test afgelegd voor het team van Williams. Nadat de Pool vorige week succesvol testte op Silverstone, legde hij deze keer een test af op de Hungaroring. De test was onderdeel van een tweeluik, waarin Paul di Resta morgen mag testen in Hongarije.

Nadat Kubica vorige week een 'succesvolle' test aflegde, mocht hij deze week nogmaals achter het stuur kruipen van de Williams FW36 uit 2014. De tweede test voor Kubica was onderdeel van de 'shoot-off' tussen Kubica en Paul di Resta. De twee coureurs testen beiden een dag in een Williams, volgens het team om 'beter te bepalen wie er volgend jaar voor het team rijdt'. De 'shoot-off' is in nevelen gehuld, aangezien het team niets via de officiële kanalen heeft medegedeeld. Williams wilde dan ook niet veel kwijt over de test van Kubica, enkel dat deze volgens het team 'productief' is verlopen.

Kubica kwam na een omweg via Renault bij Williams terecht. De Pool leek lange tijd bij Renault in te kunnen stappen, maar het team koos uiteindelijk voor het avontuur met Carlos Sainz. Daardoor verschoof de focus naar Williams, dat nog een ervaren coureur zoekt naast Lance Stroll. De strijd om het tweede stoeltje naast Lance Stroll volgend seizoen lijkt daarbij te gaan tussen Robert Kubica, Paul di Resta en Felipe Massa. Di Resta is de huidige reserverijder bij Williams, terwijl Massa momenteel de teamgenoot van Stroll is.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden