Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Twijfel over de grootste Verstappen-concurrent: "Ik sta daar anders in"

Nog heel even geduld en we kunnen genieten van een nieuw Formule 1-seizoen, waarin Max Verstappen en Red Bull de wereldtitel zullen verdedigen. Wie zijn de grootste concurrenten van de Nederlander in 2023?

Verstappen Leclerc Austria 2022 battle
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ligt natuurlijk voor een aanzienlijk deel aan de performance van de bolides, maar op de Formule 1-grid staan negentien coureurs die het ongetwijfeld maar al te graag op willen nemen tegen Max Verstappen. Wereldkampioen worden is het doel van iedere coureur in de koningsklasse en om dat te bereiken zal Verstappen toch echt onttroond moeten worden.

Vorig jaar zagen we Charles Leclerc al een poging doen en in 2021 was het Verstappen zelf die de wereldtitel afpakte van Lewis Hamilton. In 2023 krijgen beide heren weer een kans, maar wie is nou echt de grootste concurrent van de Red Bull-coureur? Tom Coronel en Rudy van Buren bespreken het in de allereerste RacingNews365 Formule 1-podcast van dit seizoen.

Als podcast-host Joris Mosterdijk vraagt wie de grootste concurrent moet worden van Verstappen, dan wijst Coronel naar de underdogs. "Een George Russell en een Carlos Sainz omdat ik die echt heel hard heb zien groeien volgend jaar. Dus ja, dat zijn voor mij de mannen die het anders zullen doen dan normaal", zo begint de autocoureur en Viaplay-analist.

"Van Hamilton verwacht je het ook. Hij zit gewoon alleen maar op die achtste wereldtitel te azen, dat is gewoon een ding. Dat zit in zij hoofd: de GOAT, Greatest Of All Time. Nu heeft hij natuurlijk net zo veel kampioenschappen als Michael Schumacher en dat zit echt wel in zijn hoofd. Je wil het ook als coureur. Je moet een doel hebben."

"Wereldkampioen worden, dat is 'ie al zeven keer. Hij wil de strijd met Max aangaan, maar ik verwacht meer van Sainz en Russell."

Van Buren heeft een andere voorspelling voor het komende Formule 1-seizoen. Over de zevenvoudig kampioen is hij het eens, maar een underdog als grote concurrent van Verstappen, dat ziet de simulatorcoureur van Red Bull niet zo snel.

"Ik sta daar toch anders in. Ik verwacht van Hamilton en Leclerc veel meer. Leclerc had afgelopen jaar al momenten dat de snelheid er goed inzat en waarvan je echt dacht: waar komt dat vandaan?"

Hij wijst naar het terugschroeven van de Ferrari-motor in het afgelopen seizoen. "Maar er zit daar wel een pakket: als hij in zijn comfort zone zit en de auto blijft heel, dan is hij echt wel een bedreiging."

Vasseur en Leclerc

In 2022 leek het even een spannend titelgevecht te worden tussen Leclerc en Verstappen. Al snel werden Red Bull en de Nederlander echter dominant, terwijl Leclerc en Ferrari verschillende problemen kenden. Van Buren stipt aan dat het zomaar anders had kunnen lopen. "Tel afgelopen jaar maar op. Het is natuurlijk allemaal 'als, als, als', maar hoe had hij er dan voorgestaan?"

"Op Paul Ricard ging hij op zijn snufferd omdat hij onder druk stond, maar misschien dat hij dat niet had gedaan als de motoren heel waren gebleven en als er meer ruimte was geweest qua punten. Zo is het een optelsom wat hem tegenwerkt heeft."

Komend jaar kan dat gaan veranderen door een nieuwe situatie bij Ferrari. Teambaas Mattia Binotto heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe teambaas, niemand minder dan Fred Vasseur. Van Buren vervolgt: "Zijn oud leermeester waar hij helemaal blind op vertrouwt... dat zal hem op een plek zetten: hij gaat nergens meer over twijfelen. Die gaat in de auto zitten en stampen."

Van Sainz verwacht de test- en ontwikkelingscoureur van Red Bull wat minder. "Je zag ook te vaak dat hij moeite heeft met de auto en een stukje snelheid miste. Dan nog om bij Hamilton te komen, die is best wel gekrenkt door George Russell. Ik denk juist dat hij daardoor extra bewijsdrang heeft en gaat zeggen 'jongens, kom maar op!'"

Beluister de volledige RacingNews365 Formule 1-podcast via de link hieronder!

Poll

Wie wordt de grootste concurrent van Max Verstappen?

keer gestemd

Ook interessant:

In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op

De eerste RN365 F1-podcast van het seizoen is er! Tom Coronel, Rudy van Buren en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel over het nieuwe F1-seizoen, de Red Bull-launch, de nieuwe Red Bull-deal met Ford en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull