Typische Raikkonen: 'Trackwalk duurt me te lang op Spa-Francorchamps'

22 aug. 2018 10:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Kimi Raikkonen piekert er niet over zijn Belgische Grand Prix-weekend te beginnen met de gebruikelijke trackwalk. Daarvoor is het circuit hem met ruim zeven kilometer lengte veel te lang.

"Het circuit van Spa-Francorchamps is erg lang. Als ik het me goed herinner, heb ik in verleden welgeteld één trackwalk gedaan op dit circuit. Zeven kilometer is me wat dat betreft echt teveel", zo wordt de Fin geciteerd door Speedweek.com.

Dat een trackwalk niet per se noodzakelijk is om succesvol te zijn op zondag, blijkt wel uit het palmares van Kimi Raikkonen. Niemand van het huidige deelnemersveld was op het Ardennencircuit succesvoller dan de Ferrari-coureur. Hij won er liefst vier keer, terwijl Sebastian Vettel en Lewis Hamilton er tot nu toe respectievelijk 'slechts' twee en drie keer zegevierden.

Misschien dat Raikkonen zijn gebrek aan gewandelde meters compenseert met zijn liefde voor het circuit: "Spa is een ouderwets rijderscircuit. Het ligt in een niemandsland en onderscheidt zich door natuurlijke hoogteverschillen van de rest van de circuits."

"De omstandigheden kunnen soms verraderlijk zijn, maar dat zorgt er vaak alleen maar voor dat de fans een spectaculaire race voorgeschoteld krijgen met veel inhaalacties. Dat is leuk voor de fans én voor ons als coureurs."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen