Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Uitgedaagde Verstappen ontworstelt zich aan vechtende McLarens in Oostenrijk

Heel even werd er met twee McLarens aan de stoelpoten van Max Verstappen gezaagd, maar de Nederlandse Red Bull-coureur sloeg elke aanval af op weg naar de eerste overwinning van het GP-weekend in Oostenrijk.

Verstappen austria sprint start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de sprintrace begint iets later dan gepland, want de startprocedure verloopt niet gesmeerd, waardoor een extra opwarmronde noodzakelijk is. Al heel snel wordt duidelijk dat verkeerd opgestelde fotografen in bocht één een veiligheidsrisico vormden.

De tweede poging om de wedstrijd van start te laten gaan, slaagt wel, waarbij we zien dat Max Verstappen een wereldstart heeft en meteen een gaatje weet te slaan. Echter, de racepace van de McLarens is geweldig en dus haken zowel Lando Norris en Oscar Piastri al heel snel aan bij de Red Bull-coureur.

Lando Norris maakt handig gebruik van zijn DRS, maar Verstappen maakt handig gebruik van zijn talent om direct te counteren en zo zien we een heerlijk gevecht, waarin beide coureurs wat doorschieten. Het gevolg? Oscar Piastri schuift door naar P2. Het gevecht is mooi, maar het lijkt direct ook een beetje de angel uit de strijd om de overwinning te halen als nadien de marges onderling wel ontstaan.

Uitslag Sprintrace - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In de tweede helft van de sprintrace is Norris beduidend sneller dan Piastri, maar terwijl Verstappen aan de horizon verdwijnt, mogen de McLarens onderling met elkaar het gevecht aangaan. Geen van beide coureurs krijgt wat dat betreft iets cadeau van het team.

Zo komt Piastri als tweede over de streep, vóór zijn teamgenoot. De top zes wordt gecompleteerd door George Russell, Carlos Sainz en Lewis Hamilton.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership