Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Uitgejouwde Hamilton moet genoegen nemen met derde plaats

Hij stond in het verleden al zes keer op pole voor de Italiaanse Grand Prix, maar voor de editie van 2018 moet Lewis Hamilton genoegen nemen met een derde startplaats. De Britse Mercedes-rijder kon zich mengen in de strijd met de Ferrari's, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Het gat naar polesitter Kimi Raikkonen bedroeg een luttele 0.175 seconden.

De tifosi waren dolblij met het feit dat hun geliefde Ferrari's de voorste startrij mogen bezetten voor de Grand Prix van zondag. Hamilton moest het daarentegen ontgelden toen hij op het rechte stuk zijn korte perspraatje deed, kort nadat de kwalificatie tot een besluit was gekomen.

De viervoudig wereldkampioen was amper te verstaan, zo hard werd hij uitgejouwd door het Italiaanse publiek. "Ferrari heeft het ontzettend goed gedaan vandaag, het scheelt niet heel erg veel", laat de 33-jarige in een eerste reactie weten. "Wij als Mercedes zijnde gaan alles op alles zetten. Iedereen binnen het team doet alles wat binnen zijn of haar mogelijkheden ligt." Hamilton probeert de Ferrari-fans nog een beetje tot bedaren te brengen door de Scuderia indirect te prijzen. "Het is goed dat de Formule 1 anno 2018 spannender is, dat is goed voor de sport. Ook is het goed om zoveel fans te zien, ook al kunnen mijn kleuren hen niet helemaal bekoren." Hamilton is nog altijd de leider in de stand om het wereldkampioenschap. De Brit heeft zeventien punten meer dan naaste rivaal Vettel, die vorige week de Belgische Grand Prix nog op zijn naam wist te schrijven. Beide rijders kunnen buigen op een sterk track record in Monza: Hamilton zegevierde viermaal in Italië, Vettel schreef de wedstrijd drie keer op zijn naam.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi