Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Uitslag race Formule 1 GP Singapore 2024

Lando Norris heeft de overwinning van de Grand Prix van Singapore met een zeer dominant optreden op zijn naam geschreven. Max Verstappen kon het tempo van de McLaren-coureur niet bijhouden en eindigde als tweede, terwijl Oscar Piastri het podium compleet maakte.

Norris Verstappen GP Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Singapore staat bekend als een race waar spanning en sensatie haast een garantie is, maar de coureurs hebben dit keer toch een rustige race achter de rug. Lando Norris slaagde er bij de start namelijk in de leiding te verdedigen en wist zijn voorsprong in de ronden die volgden flink uit te breiden. Max Verstappen kon het tempo van Norris niet bijhouden, maar kon vanaf zijn tweede plek de andere coureurs wel achter zich houden.  

Ook de pitstops konden de coureurs in eerste instantie niet helpen, want de orde werd al snel weer hersteld. Norris ging van de leiding weer terug aan de leiding na zijn stop en Verstappen nam P2 weer over toen Piastri als een van de laatsten zijn pitstop maakte. Piastri was de enige coureur die nog plekken kon winnen in de voorhoede, want na zijn pitstop haalde hij de beide Mercedes-coureurs in en klom hij naar de derde plek. 

Uiteindelijk zou er in de slotfase niet veel veranderen. Norris had een dijk van een voorsprong te pakken en Piastri kon het gat met Verstappen met geen mogelijkheid dichten, dus de top drie was enkele ronden voor het einde van de race al beslist. Charles Leclerc slaagde er in de slotfase nog wel in om Lewis Hamilton in te halen, maar moest zijn meerdere erkennen in George Russell in de strijd om P4. 

Bekijk de volledige uitslag hieronder!

Uitslag Race - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na eenzame race Verstappen en dominante zege Norris