Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Uitstekende dag Ricciardo met ronderecord en ruim 160 ronden

Het Formule 1 team van Red Bull Racing zette de goede vorm van gisteren voort. Daniel Ricciardo legde het meeste aantal ronden af van alle coureurs en klokte de snelste tijd.

Het was wederom een drukke dag voor de Formule 1 teams op het circuit van Barcelona. Voor het eerst deze winter lieten de teams van Red Bull en Mercedes wat van hun ware potentieel zien. In de ochtend waagden Ricciardo en Hamilton zich aan enkele kortere runs op de zachtere banden. Ricciardo verbrak met een 1.18,0 zelfs het baanrecord op de hypersoft banden. Hamilton gaf ruim drie tienden toe, maar gebruikte de hardere ultrasoft banden. Valtteri Bottas maakte de top drie compleet met een 1.18,5 en gebruikte eveneens de ultrasoft banden. Achter dit drietal klokte Sebastian Vettel een vierde tijd op 1,5 seconde, maar de Duitser imponeerde door alleen de medium band te gebruiken. Ferrari liet zich duidelijk niet in haar kaarten kijken.

De topteams lijken de betrouwbaarheid uitstekend op orde te hebben. Daniel Ricciardo legde liefst 165 ronden af en was daarmee de productiefste coureur. In de middag simuleerde hij een Grand Prix en reed veelvuldig op de medium banden. Bij Mercedes ging Hamilton in de ochtend 90 keer het circuit rond. In de middag kwam Bottas tot ruim 80 ronden. Ferrari speelde vandaag verstoppertje, maar legde toch ruim 110 ronden af. Problemen waren er nauwelijks voor de teams. Alleen McLaren verloor veel tijd door een olielekkage. Alonso kwam in zijn McLaren tot 53 ronden. De sessie eindigde enkele minuten eerder na een spin van Leclerc, maar de jongeling had bijna 160 ronden achter zijn kiezen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi