© Getty Images / Red Bull contentpool

Nieuwsoverzicht

Uitstekende dag Ricciardo met ronderecord en ruim 160 ronden

07 mrt. 2018 18:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull Racing zette de goede vorm van gisteren voort. Daniel Ricciardo legde het meeste aantal ronden af van alle coureurs en klokte de snelste tijd.

Ricciardo zet snelste rondetijd ooit neer

Het was wederom een drukke dag voor de Formule 1 teams op het circuit van Barcelona. Voor het eerst deze winter lieten de teams van Red Bull en Mercedes wat van hun ware potentieel zien.

In de ochtend waagden Ricciardo en Hamilton zich aan enkele kortere runs op de zachtere banden. Ricciardo verbrak met een 1.18,0 zelfs het baanrecord op de hypersoft banden. Hamilton gaf ruim drie tienden toe, maar gebruikte de hardere ultrasoft banden. 

Valtteri Bottas maakte de top drie compleet met een 1.18,5 en gebruikte eveneens de ultrasoft banden. Achter dit drietal klokte Sebastian Vettel een vierde tijd op 1,5 seconde, maar de Duitser imponeerde door alleen de medium band te gebruiken. Ferrari liet zich duidelijk niet in haar kaarten kijken.

De topteams lijken de betrouwbaarheid uitstekend op orde te hebben. Daniel Ricciardo legde liefst 165 ronden af en was daarmee de productiefste coureur. In de middag simuleerde hij een Grand Prix en reed veelvuldig op de medium banden.

Bij Mercedes ging Hamilton in de ochtend 90 keer het circuit rond. In de middag kwam Bottas tot ruim 80 ronden. Ferrari speelde vandaag verstoppertje, maar legde toch ruim 110 ronden af.

Problemen waren er nauwelijks voor de teams. Alleen McLaren verloor veel tijd door een olielekkage. Alonso kwam in zijn McLaren tot 53 ronden. De sessie eindigde enkele minuten eerder na een spin van Leclerc, maar de jongeling had bijna 160 ronden achter zijn kiezen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen