© Getty Images/ Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Uitstekende P6 voor Hartley: "Ik werd zelfs een beetje emotioneel"

06 okt. 2018 12:31 René Oudman 0 reacties
Hij maakt nu precies een jaar deel uit van de Formule 1-grid: Brendon Hartley debuteerde in 2017 tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en laat dat nou net de volgende wedstrijd zijn die wordt aangedaan. De Nieuw-Zeelander completeerde in Japan zijn eerste seizoen in de koningsklasse op de best denkbare manier.

Na de kwalificatie voor het treffen op het circuit van Suzuka vond de 28-jarige zich namelijk terug op een prachtige zesde positie, de beste startplaats uit zijn eenjarige Formule 1-carrière. Teammaat Pierre Gasly maakte het Toro Rosso-feest voor het Honda-publiek compleet door de zevende tijd te noteren.

De nieuwe Honda-motor heeft een groot aandeel in de prestaties van hemzelf en Gasly, weet Hartley. "Ik weet niet of we een halve seconde hebben gewonnen, zoals door sommige media wordt gesuggereerd, maar we zijn duidelijk sneller met deze nieuwe krachtbron", erkent de Nieuw-Zeelander.

Hartley kan zijn geluk niet op met startplaats zes. "Dit is een geweldige opsteker", zegt de man die nog altijd geen duidelijkheid heeft over 2019, "ik ben hier ontzettend blij mee. Ik heb het laten zien toen ik er moest staan en dat levert mij de beste F1-startpositie uit mijn loopbaan op. Tijdens het in-rondje was ik zelfs wel een beetje emotioneel, dat gebeurt mij eigenlijk nooit."

"Ik heb in de afgelopen zes maanden eigenlijk nooit kunnen laten zien wat ik echt waard ben, en soms kwam dat doordat de wagen het niet toeliet. Af en toe deed Pierre het ook gewoon beter dan ik. Natuurlijk is dit nog maar de helft van het werk, de race volgt morgen. Vandaag is een goede dag. Hopelijk is morgen dat ook."

In de eerste zestien Grands Prix van dit jaar scoorde Hartley precies twee keer: de Nieuw-Zeelander werd tiende in zowel Azerbeidzjan als Duitsland.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen