Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kimi Raikkonen

Uniek record Raikkonen in het geding door coronacrisis

Je hebt lijstjes en je hebt lijstjes, maar het overzicht van het meeste aantal gereden Grands Prix per coureurs is toch wel de moeder aller ranglijsten. Dit jaar zou bovenaan die lijst een wisseling van de wacht plaatsvinden, maar of dat nog staat te gebeuren, is maar zeer de vraag.

Raikkonen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Driehonderdzesentwintig races, dat is het meest aantal Grands Prix dat één coureur ooit heeft gereden. Zijn naam: Rubens Barrichello. Vandaag 12 jaar geleden werd hij lijstaanvoerder, toen nog met 'maar' 257 races. In de jaren erna zou hij dat record scherper en scherper stellen, maar dit seizoen zou Kimi Raikkonen het record van hem overnemen.

De teller van de Fin staat op 315 Grands Prix, dus tijdens de twaalfde race van de oorspronkelijke kalender zou zou het record voor zichzelf hebben opgeëist. Door de coroncrisis liep het allemaal anders en is het maar de vraag of we die twaalf races überhaupt gaan redden.

Slaagt de Formule 1 daar niet in, dan is het maar de vraag of Kimi Raikkonen volgend jaar nog van de partij is. Zijn contract met Alfa Romeo loopt dit jaar immers af. De grote vraag zal zijn of hij zelf door zal willen gaan. Hij is er in ieder geval niet de man naar enkel en alleen door te rijden om dat record maar beet te pakken, dat zal hem niet interesseren.

Mocht Kimi Raikkonen het record onaangetast laten en besluiten de Formule 1 vaarwel te zeggen, dan is Lewis Hamilton de eerstvolgende in lijn om het record aan te vallen. Hij bezet nu de negende plaats in dat klassement, met nog een heleboel reeds gestopte coureur boven hem. Een terugkeer van Fernando Alonso zou de Spanjaard echter nog eerder in stelling kunnen brengen.

F1-coureurs met de meeste Grand Prix-deelnames

# Naam Aantal Grands Prix
1. Rubens Barrichello 326
2. Kimi Raikkonen 315
3. Fernando Alonso 314
4. Jenson Button 309
5. Michael Schumacher 308
6. Felipe Massa 272
7. Riccardo Patrese 257
8. Jarno Trulli 256
9. Lewis Hamilton 250
10. David Coulthard 247

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training