Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Unieke F1-items Verstappen voor honderdduizenden euro's onder de hamer

Bijzondere F1-items van Max Verstappen en Nyck de Vries zijn recent onder de hamer gegaan. Dat leverde AlphaTauri een mooi bedrag op.

Het Nederlandse, online verkoopplatform Catawiki sloeg recent de handen ineen met F1-team AlphaTauri. De komende maanden zullen er, verdeeld over meerdere veilingronden in totaal zo'n driehonderd F1-items worden geveild. Dat zijn recente items, onder meer met de naam van Nyck de Vries erop, maar ook oudere items, uit de tijd van Toro Rosso. Max Verstappen, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, het zijn allemaal namen die terugkeren in de veiling. De items veriëren van hele F1-bolides tot velgen en alles daar tussenin. De eerste items zijn recent al onder de hamer gegaan. De veiling sloot op woensdagavond. Het pronkstuk, de STR11 uit het jaar 2016 (zonder motor), met onderdelen waar Max Verstappen in de eerste races heeft gereden voordat hij de overstap naar Red Bull maakte, ging voor een bedrag van 455.000 over de toonbank. Daarmee was het het item waarop het meest werd geboden. Het op één na duurste item was ook een item van Verstappen, namelijk een racepak van Max uit 2016. Het winnende bod daarop was 22000 euro.

De Vries-items

De veiling, die ruim twee weken lang duurde, kreeg op dinsdag een bijzondere twist toen Nyck de Vries op straat werd gezet. Zijn gesigneerde racepak waarmee hij de eerste meters reed voor AlphaTauri, was uiteindelijk het best scorende item. In de laatste uren van de veiling werd er links en rechts nog geboden op het pak, waardoor deze uiteindelijk niet voor 1900, maar voor 3455 euro werd geveild. Andere items die veel geld opleverden, waren een voorvleugel van Pierre Gasly uit 2020 (6000 euro), een deel van de achtervleugel van de STR11 van Verstappen, Sainz en Kvyat uit 2016 (3700 euro), een racepak van Daniel Ricciardo uit 2012 (2900 euro), een prachtige handgeschilderde motorkap van de STR8 uit 2013 (7500 euro) en een voorvleugel van de STR12 uit 2017 (4700 euro).

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"