Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Update: niet De Soultrait, maar Sunderland wint

Op de vijfde dag van de Dakar Rally is Sam Sunderland met de overwinning aan de haal gegaan. De Brit bleef Xavier de Soultrait en Matthias Walkner voor.

Yamaha-coureur Xavier de Soultrait maakte in eerste instantie het verschil in de slotkilometers van de vijfde etappe. Bij het passeren van WP6 lag hij nog tiende, op dik vijf minuten van Pablo Quintanilla, die aan het eind van de special juist minuten inleverde.

Quintanilla (Husqvarna) viel na het passeren van WP6 ver terug en kwam uiteindelijk als twaalfde over de meet. De Chileen handhaaft zich echter op de tweede plaats in het klassement, maar ziet klassementsleider Ricky Brabec wel iets uitlopen. Brabec kwam zelf als tiende aan de meet. De top drie van het klassement wordt nu gevormd door rijders van drie verschillende merken. Brabec rijdt op een Honda, Quintanilla op een Husqvarna en Toby Price (achtste vandaag) verdedigt de kleuren van KTM. KTM-teamgenoot Matthias Walkner, Yamaha's Adrien van Beveren en Kevin Benavides (Honda) maken de top zes compleet aan de vooravond van de rustdag. De Dakar Rally verloor vandaag de als achtste geklasseerd Paulo Goncalves. De Portugees crashte en liep een lichte hoofdblessure en mogelijk een gebroken hand op. Update: Sam Sunderland heeft de tien minuten die hij verloor door de gecrashte Paulo Goncalves te helpen, teruggekregen. Daardoor is Sunderland de nieuwe dagwinnaar.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst