Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Update Verstappen en comeback Ricciardo: vijf dingen om in de gaten te houden in Hongarije

Ronde elf van het Formule 1-kampioenschap gaat van start in het weekend van 21 tot en met 23 juli! Dit zijn de dingen die je dit weekend nét wat beter in de gaten moet houden.

De grote favoriet voor de komende Formule 1-race zal de gemiddelde autosportfanaat niet meer verbazen. Met acht uit tien zeges voor Max Verstappen, waarvan zes op rij, is de Nederlander verreweg de favoriet voor de overwinning. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez komt er op papier het dichtst bij, puur door het materiaal waar hij mee rijdt. Of Verstappen en Red Bull nou domineren of niet: er is meer dan genoeg om van te genieten tijdens het Grand Prix-weekend van Hongarije. Wat precies? We nemen je mee door de vijf dingen om in de gaten te houden!

Daniel Ricciardo

Een 'nieuw' gezicht op de Formule 1-grid nu Nyck de Vries zijn zitje heeft moeten inleveren aan Daniel Ricciardo. Je kan de Australiër kennen van... nou ja, waar niet van? De comeback van de voormalige teamgenoot van Verstappen gaat ons een eerste meting geven. Is hij nog snel genoeg voor de koningsklasse? En kan hij Yuki Tsunoda evenaren of zelfs verslaan? AlphaTauri hoopt in ieder geval weer zo snel mogelijk competitief te zijn. De kans is niet heel groot dat dit lukt in Hongarije, maar de eerste krachtmeting tussen Ricciardo en Tsunoda wordt interessant. De voormalig Red Bull-coureur zal alles op alles zetten om een goede indruk achter te laten bij zijn teamleiding.

Nieuw kwalificatieformat

Nee, geen sprintrace dit weekend, maar wel een aangepast kwalificatieformat. De coureurs krijgen verplichte bandenkeuzes voorgeschoteld in de zaterdagsessie: hards in Q1, mediums in Q2 en softs in Q3. Hierdoor worden er aardig wat banden bespaard over een seizoen. Alle coureurs krijgen 11 sets banden in plaats van de gebruikelijke dertien. 4x hards, 4x mediums en 3x softs. Een kleine ingreep lijkt het, maar niets is minder waar. Mercedes legde eerder al uit dat het verloop van het hele weekend anders is. De opbouw in de trainingen naar een snelle ronde op softs is namelijk niet genoeg en hoe wissel je dat af met de nog altijd belangrijke longruns? Hier legt de Duitse renstal meer uit.

De Red Bull-update

We hebben er nog maar weinig gezien dit seizoen en echt nodig zijn ze ook nog niet geweest, maar in Hongarije presenteert Red Bull een nieuw upgradepakket. Geruchten gaan de ronde dat er wel twee tienden tijdwinst moet komen, maar dat is natuurlijk nog gissen totdat Red Bull laat zien hoe snel ze zijn op de Hungaroring. En daarna. Vooralsnog is er heel weinig bekend over de upgrades. Des te leuker wordt de vrijdag in Hongarije, als de update daadwerkelijk te zien is vlak voor en tijdens de eerste twee vrije trainingen. We kunnen niet wachten en hebben onze fotograaf alvast de opdracht gegeven om donderdag en vrijdag dicht bij de garage van Verstappen en Perez te blijven voor de eerste foto's op onze website...

McLaren en?

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië is er ineens een team dat achter Red Bull mee lijkt te strijden om podiums (en misschien zelfs een overwinning) - dat is McLaren. Een podium voor Lando Norris en de vierde plaats voor Oscar Piastri in Silverstone bewijst dat ze zo af en toe meedoen vooraan. Maar blijft dat zo? Was Groot-Brittannië gewoon een beter circuit voor de Britse renstal of zijn ze echt weer terug in de mix achter Red Bull? Vragen waar we in Hongarije al deels antwoorden op zullen krijgen. Aston Martin deed eerst mee voor de podiumplaatsen en Ferrari en Mercedes staan er zo af en toe ook. Nog een team vooraan is zeker welkom.

Records Verstappen en Red Bull

Mocht Verstappen voor de zevende keer op rij winnen, dan pakt hij er een prachtig record bij voor zijn team. Red Bull won sinds Abu Dhabi 2022 alle races en dat zet ze op 11 stuks op rij. Hiermee evenaarden ze het record van McLaren, maar in Hongarije kunnen ze het record gaan verbreken. 12 maal op rij winnen is nog niet gebeurd in de koningsklasse. Verstappen of Perez kunnen dit halen voor Red Bull, maar alleen eerstgenoemde kan er ook nog wat moois aan toevoegen op zijn naam. 7x winnen op rij zet de Nederlander op de gedeelde vierde plaats met Nico Rosberg. Wel moet hij nog even door voor het absolute record: Sebastian Vettel met maar liefst 9 zeges op rij. Al met al hoeven we ons absoluut niet te gaan vervelen tijdens het Grand Prix-weekend van Hongarije. Ongeacht of Red Bull weer eens domineert.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"