Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Update: Verstappen zet Red Bull bovenaan op slotdag wintertest Barcelona

De vrijdag is voor Red Bull een stuk bemoedigender begonnen dan de donderdag in Barcelona. Max Verstappen reed al een keurig aantal ronden en reed terloops - en voor wat het waard is - de snelste tijd.

Op de vrijdag verdelen namens Red Bull Max Verstappen en Sergio Perez de testkilometers. De Nederlandse wereldkampioen neemt de ochtend voor zijn rekening, Sergio Perez mag na de lunchpauze instappen. De Mexicaan zag hoe Verstappen op de vroege morgen al een goed aantal ronden reed (34), waarbij hij op de medium C3-banden eveneens de snelste tijd reed. Daarmee is hij een tiende langzamer dan de snelste tijd op de donderdag. Verstappen was productief, maar niet het productiefst. George Russell reed in de nieuwe Mercedes W13, waarvan hij zei dat die nog niet op snelheid is, 39 ronden. De nummer drie op dat lijstje, Lando Norris in de McLaren, reed 28 ronden. Hetzelfde drietal bezette in dezelfde volgorde ook drie van de eerste vier plaatsen. Nicholas Latifi meldde zich er in het laatste kwartier van de eerste twee uur tussen op P3. Hij deed dat op de zachte C4-band. Russell en Norris reden op C3.

Grote problemen voor Alonso

Grote problemen waren er voor Alpine. Dat team zag eerst sterrijder Fernando Alonso een bezoek brengen aan de grindbak. Even later moest de Spanjaard zijn auto stilzetten, volgens het team vanwege een verlies van druk. Rook kwam onder de auto vandaan, brandblussers kwamen er aan te pas en de rode vlag was nodig om de baan weer vrij te krijgen. Alonso zagen we daarna niet meer terug. Ondanks de problemen reed Haas F1 nóg minder ronden dan Alonso, de nieuwe witte livery kon daar niets aan veranderen. Met 9 ronden was Nikita Mazepin én het minst productief én het langzaamst. Het team gaf even voor de klok van 11:00 uur aan dat een lekkage daar debet aan is.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten