© Fernando Frazão/Agência Brasil

Nieuwsoverzicht

Usain Bolt geeft startsein voor GP Amerika

18 okt. 2017 08:02 Ruud Dimmers 0 reacties
Niemand minder dan Usain Bolt staat zondag achter de knoppen om het startsein te geven voor de Amerikaanse GP. De hardlooplegende vlagt voor het begin van de opwarmronde.

Hardlooplegende Bolt starter van GP Amerika

De hardlooplegende won in zijn carrière liefst acht goed medailles op de Olympische spelen. Bolt is een van de sterren die dit weekend uitgenodigd is voor de Amerikaanse GP. Hij krijgt onder andere gezelschap van Justin Timberlake, Stevie wonder en de bokspromotor Michael Buffer. Buffer stelt de coureurs op geheel eigen wijze voor aan het publiek voorafgaand aan de race. 

Sean Bratches, commerciële baas van de Formule 1, vertelt over de gemaakte keuzes.

"Amerika is het land waarin sportevenementen gezien worden als entertainment dat veel verder gaat dan alleen de competitie op de baan."

"We willen grensverleggende dingen doen rondom Formule 1 races, die ervoor zorgen dat show en sport samen komen. Hierdoor wordt het een uniek evenement waarbij iedere minuut een onvergetelijke ervaring is."

Bratches liet in het verleden optekenen dat hij iedere Formule 1 race beschouwt als een Superbowl. Het grootste Amerikaanse sportevenement staat bol van de actie en commercialiteit rondom de daadwerkelijke sportwedstrijd. In Amerika treden diverse artiesten op in het voorprogramma van de F1. Dit is tevens de reden dat de kwalificatie van 21:00 naar 23:00 is verplaatst.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen