Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Vader Hamilton: "Iedereen praat over hem, maar Lewis antwoordt met resultaten"

Anthony Hamilton stond als vader van Lewis Hamilton jarenlang aan de zijde van zijn zoon om hem te helpen richting een carrière in de Formule 1. Uiteindelijk bereikte Hamilton niet enkel de Formule 1, maar staat zijn teller inmiddels op zes wereldtitels, een onwaarschijnlijk aantal. Volgens Anthony heeft zijn zoon die titels gewonnen door vooral zichzelf te blijven.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is een welbekend verhaal dat de vader van Lewis Hamilton, Anthony, zich vroeger een slag in de rondte werkte om zijn zoon te kunnen laten racen. De Brit stond dan ook vaak aan de start met minder materiaal dan de concurrentie. Tijdens die kart-periode ontwikkelde Lewis volgens zijn vader een sterke persoonlijkheid: "Ik hoopte enkel een man van Lewis te maken, maar hij droomde van veel meer. Het werd me snel duidelijk dat hij wat anders was dan de andere jongens in die tijd. De meeste jongens van zijn leeftijd hielden zich namelijk veel bezig met andere dingen, maar Lewis was alleen maar gefocust op het racen."

"Wanneer ik naar de huidige situatie kijk, dan is die ook precies hetzelfde als vroeger", vervolgt Anthony Hamilton zijn verhaal tegenover de Gazzetta dello Sport. "Ook toen werd er veel gezegd over Lewis, maar uiteindelijk antwoordt hij met zijn resultaten. Hij is altijd zichzelf gebleven en is alleen maar bezig met winnen, competitie en zijn team. Dat maakt hem zo goed."

Volgens vader Hamilton is zijn zoon daarnaast allesbehalve egoïstisch. "Wanneer je zo vaak wereldkampioen wordt, dan kun je niet egoïstisch zijn. Je hebt namelijk een heel team om je heen waarmee je moet samenwerken en dat doet hij. In de media wordt vaak gesproken over zijn privéleven, maar ik kan je vertellen dat hij nog steeds altijd aanschuift aan de eettafel bij ons thuis. Dan spreken en lachen we urenlang. Hij heeft echt een ontzettend groot hart en staat met beide benen op de grond."

8 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1