Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Vader Jos geniet van strijd Verstappen en Lerclerc: 'Zal niet zo gaan als vorig jaar'

De strijd om het kampioenschap slaat dit weekend op het circuit in Monte Carlo weer los. Na drie achtereenvolgende overwinningen van Max Verstappen is Ferrari gebrand om de Grand Prix van Monaco op haar naam te schrijven.

Jos Verstappen USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De titelstrijd van het vorige seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton verliep niet altijd even netjes, waarbij de twee kampioenen geregeld elkaar aantikten. Jos Verstappen heeft er alle vertrouwen in dat de strijd met Charles Leclerc wat sierlijker zal verlopen.

"Ik weet ook wel zeker dat het dit seizoen niet zo zal gaan als vorig seizoen. Op dat vlak gaat het nu met Ferrari allemaal heel wat relaxter. Er is meer respect dan vorig jaar."

"Daarnaast is het mooi dat er tussen de verschillende motoren, bijvoorbeeld die van ons en die van Ferrari, geen enorme verschillen zitten. Dat betekent dat we niet naar een 'motorformule' zitten te kijken. Dat was in het vorige tijdperk wel lange tijd zo, toen Mercedes een enorm voordeel had met de motor."

De betrouwbaarheid van de Red Bull en Ferrari

De betrouwbaarheid van de RB18 lijkt met een dubbele uitvalbeurt van de Red Bull-coureurs in Bahrein, nog een uitvalbeurt van Verstappen en een sensorprobleem voor Perez in Miami nog niet optimaal. "Het lijkt dit jaar allemaal wat gevoeliger, het is nog niet honderd procent", begint Jos Verstappen.

"Van die twee uitvalbeurten blijft Max natuurlijk ook last hebben als je naar de punten kijkt. Ik merk wel dat hij er nog steeds bovenop zit. Hij is aan de ene kant heel ontspannen en de druk van het moeten is er na de wereldtitel misschien wat vanaf, maar het is niet zo dat hij het nu allemaal wel gelooft. Allesbehalve zelfs. Dat laat hij met zijn resultaten dit jaar ook wel zien."

In Spanje had Leclerc daarentegen motorproblemen. De betrouwbaarheid van de auto en met name de motor zou dus een grote rol kunnen spelen in de uiteindelijke winnaar van het kampioenschap.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"