Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Jos Verstappen

Vader Jos geniet van strijd Verstappen en Lerclerc: 'Zal niet zo gaan als vorig jaar'

De strijd om het kampioenschap slaat dit weekend op het circuit in Monte Carlo weer los. Na drie achtereenvolgende overwinningen van Max Verstappen is Ferrari gebrand om de Grand Prix van Monaco op haar naam te schrijven.

Jos Verstappen USA 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De titelstrijd van het vorige seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton verliep niet altijd even netjes, waarbij de twee kampioenen geregeld elkaar aantikten. Jos Verstappen heeft er alle vertrouwen in dat de strijd met Charles Leclerc wat sierlijker zal verlopen.

"Ik weet ook wel zeker dat het dit seizoen niet zo zal gaan als vorig seizoen. Op dat vlak gaat het nu met Ferrari allemaal heel wat relaxter. Er is meer respect dan vorig jaar."

"Daarnaast is het mooi dat er tussen de verschillende motoren, bijvoorbeeld die van ons en die van Ferrari, geen enorme verschillen zitten. Dat betekent dat we niet naar een 'motorformule' zitten te kijken. Dat was in het vorige tijdperk wel lange tijd zo, toen Mercedes een enorm voordeel had met de motor."

De betrouwbaarheid van de Red Bull en Ferrari

De betrouwbaarheid van de RB18 lijkt met een dubbele uitvalbeurt van de Red Bull-coureurs in Bahrein, nog een uitvalbeurt van Verstappen en een sensorprobleem voor Perez in Miami nog niet optimaal. "Het lijkt dit jaar allemaal wat gevoeliger, het is nog niet honderd procent", begint Jos Verstappen.

"Van die twee uitvalbeurten blijft Max natuurlijk ook last hebben als je naar de punten kijkt. Ik merk wel dat hij er nog steeds bovenop zit. Hij is aan de ene kant heel ontspannen en de druk van het moeten is er na de wereldtitel misschien wat vanaf, maar het is niet zo dat hij het nu allemaal wel gelooft. Allesbehalve zelfs. Dat laat hij met zijn resultaten dit jaar ook wel zien."

In Spanje had Leclerc daarentegen motorproblemen. De betrouwbaarheid van de auto en met name de motor zou dus een grote rol kunnen spelen in de uiteindelijke winnaar van het kampioenschap.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez