Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Vader Markelov heeft Formule 1-kansen Artem definitief om zeep geholpen'

In het onnavolgbare silly season van 2018 dook een aantal weken geleden pardoes de naam van Formule 2-rijder Artem Markelov op. De gefortuneerde Rus zou met dank aan de portemonnee van zijn vader in kunnen stappen bij het team van Williams. Rondom de Russische Grand Prix deden geruchten de ronde dat Markelovs vader zou zijn opgepakt en dat de F1-kansen van Markelov junior daardoor flink minder zijn geworden.

Nu, een aantal weken later, blijkt wat er precies aan de hand is. Vader Markelov, genaamd Valery, zit vast op verdenking van omkoping. Markelov senior is een spoorwegaannemer en zou in zijn hoedanigheid jarenlang steekpenningen hebben uitgedeeld om zelf de beste klusjes te versieren. De bedragen zouden oplopen tot enkele tonnen per maand.

Aangezien Williams een beursgenoteerd bedrijf is, lijkt de samenwerking tussen Markelov junior en de Britse stal nu onmogelijk gemaakt. Williams kan het niet veroorloven om haar naam te grabbel te gooien door in zee te gaan met de zoon van iemand die verdacht wordt van omkoping. Bovenal bevindt Williams zich aan het einde van 2018 al niet in een zeer florissante situatie, als de miljoenen van Lance en Lawrence Stroll verkassen naar Force India en drankgigant Martini het na vijf seizoen voor gezien houdt. George Russell is in ieder geval zeker van een plek bij Williams: de 20-jarige kampioenschapsleider van de Formule 2 werd vrijdagochtend bevestigd als eerste coureur van de Britse stal voor 2019. Wie zijn collega wordt is nog onduidelijk, Sergey Sirotkin lijkt de grootste kanshebber.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi