Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Japan 2022

Vader overleden F1-coureur Bianchi woedend na GP van Japan

Philippe Bianchi, vader van de verongelukte F1-coureur Jules Bianchi, heeft gereageerd op het levensgevaarlijke incident tijdens de Grand Prix van Japan.

Gasly Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na de Grand Prix van Japan beloofde de FIA een onderzoek naar de gebeurtenissen vlak na de openingsronde van de race, waarbij een hijskraan het circuit al opreed voordat alle Formule 1-bolides veilig waren teruggekeerd naar de pitstraat. Uitgerekend in Japan zorgde dit voor veel woede en onbegrip.

In 2014 vond namelijk het fatale ongeluk plaats van F1-coureur Jules Bianchi. Sindsdien werd afgesproken dat er pas voertuigen op het asfalt komen als alle auto's weg zijn, om soortgelijke ongelukken te voorkomen. Dit ging mis tijdens afgelopen race, toen Pierre Gasly op hoge snelheid met slecht zicht langs een hijskraan reed.

Het incident werd wereldwijd uitgezonden en niet veel later reageerde ook Philippe Bianchi, de vader van Jules, op het incident. Middels sociale media laat hij weten dat het respectloos is. "Geen respect voor het leven van de coureur en geen respect voor de nagedachtenis van Jules, ongelooflijk."

De FIA, het veiligheidsorgaan van de mondiale autosport, zoekt de situatie tot op de bodem uit en komt later met de bevindingen van het onderzoek.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

62 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"