Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Vader Simoncelli: "Het is ongelofelijk om te zien hoe Marco nog steeds voortleeft"

In slechts enkele jaren veroverde Marco Simoncelli de raceharten van de motosportfans. De Italiaanse coureur met het beroemde kapsel van Jimi Hendrix was op de baan bikkelhard maar naast de baan immer vrolijk en positief gestemd. Ondanks dat 'SuperSic' inmiddels alweer acht jaar niet meer onder ons is, is er tijdens iedere Grand Prix wel iets dat aan de spectaculair rijdende coureur doet herinneren.

Simoncelli 58 Moto GP 1
Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Niet alleen in Coriano, het geboortedorp van Simoncelli, maar ook in de rest van de wereld keert het nummer 58 immer terug tijdens raceweekenden. Zo is er ieder weekend een stand van de overleden coureur te vinden. "Het is ongelofelijk om te zien hoe Marco nog steeds voortleeft", begint Paolo Simoncelli zijn verhaal tegenover RacingNews365. "Dat raakt me enorm en het maakt me onwijs trots om te zien dat mensen nog steeds denken aan Marco", aldus Paolo, wiens ogen beginnen te glinsteren wanneer het over zijn zoon gaat.

"We hebben na zijn overlijden een stichting opgericht, 'Fondazione Marco Simoncelli' die nog steeds blijft groeien. Het museum dat voor hem is gemaakt in Coriano trekt daarnaast ook alsmaar meer mensen wat ons natuurlijk met grote trots vervult. Iedere zondagavond laten we in ons dorp nog steeds een speciaal gemaakt monument (een uitlaat van een MotoGP-motor) 58 seconden branden ter nagedachtenis van Marco. Iedere keer dat ik dat zie, geeft dat me een warm gevoel. Toen ze me vertelde hoe ze het monument gingen maken had ik nooit verwacht dat het zoveel mensen zou trekken."

Tekst loopt verder onder de foto

			© MotoGP.com
	© MotoGP.com

Tegenwoordig is Paolo eigenaar van een eigen Moto3-team dat vernoemd is naar zijn overleden zoon, het 'SIC58 Squadra Corse' team. In dat team probeert vader Paolo op zijn eigen manier de coureurs te helpen in hun weg richting de top. "Mensen vergeten vaak hoe moeilijk het is om coureur te worden, alleen over racetalent beschikken is niet genoeg. Daarnaast is de familie vaak nauw betrokken bij een race carrière van een kind waardoor er ook veel frustraties en stress om de hoek komen kijken. Ik heb hier natuurlijk veel ervaring mee en ik probeer de jongens hierin te helpen."

"Dat gaat niet altijd even makkelijk. Soms maken de jongens weer domme fouten, zo vallen ze bijvoorbeeld tijdens vrije trainingen of in de warm-up. Dat kan natuurlijk niet en daarom moet ik ze soms weer even een tik op het achterhoofd verkopen", aldus een grappende Paolo bij wie het plezier er vanaf straalt. De warme persoon die Paolo is, denkt inmiddels voornamelijk vooruit in het leven en hoopt dat Dorna hem snel helpt om een Moto2-team op te zetten. Mede dankzij de trouwe motorsportfans zal daarnaast de trotsheid op zijn zoon voor altijd voortleven.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken