Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valentino Rossi

Valentino Rossi: "2024 ga ik helaas niet meer redden"

Jarenlang wordt er in de MotoGP-paddock al gesproken over het afscheid van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. De flamboyante Italiaan weet echter niet van ophouden en rijdt deze dagen zijn testronden op de 2020-machine. Na afloop van de eerste testdag liet een optimistisch gestemde Rossi weten dat de tijd ook hem snel zal inhalen.

Valencia val Rossi 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Rossi maakte in 2019 een van zijn slechtste seizoenen ooit mee in de MotoGP-klasse. 'The Doctor' viel dit seizoen zelfs viermaal uit door een val, maar aan een afscheid lijkt de Yamaha-rijder nog niet te willen denken. "De motorfiets die we hier in Valencia testen is nog niet de volledige machine van 2020, maar we zijn goed op weg", begint de immer positief gestemde Rossi zijn verhaal tegenover onder andere RacingNews365.

"Wanneer ik de huidige stand van zaken vergelijk met waar we vorig seizoen tijdens deze testdagen stonden, dan zie ik een groot verschil. Yamaha heeft de zaken goed aangepakt en hopelijk gaan we gedurende de winter ook nog meer topsnelheid vinden. Dat zal hard nodig zijn om het gat met de concurrentie te dichten."

Waar de negenvoudig wereldkampioen in 2020 nog altijd voor een tiende titel hoopt te kunnen strijden, daar ziet hij zichzelf in 2024 niet meer aan de start staan van het MotoGP-seizoen. "Ik hoor dat voetballer Leonardo Bonucci zijn contract bij Juventus tot en met 2024 verlengd heeft, helaas denk ik niet dat ik zelf het seizoen 2024 nog zal redden", aldus een lachende, maar oprechte Rossi, die ongetwijfeld de druk op zijn schouders voelt toenemen.

Fabio Quartararo klopt namelijk hard op de deur van het fabrieksteam van Yamaha en Rossi's teamgenoot Maverick Vinales bleef de Italiaan afgelopen seizoen ruimschoots voor in de strijd om het wereldkampioenschap. In een eerder stadium liet de in Tavullia geboren coureur weten dat hij halverwege 2020 duidelijkheid hoopt te geven over het vervolg van zijn carrière.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez