Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Valentino Rossi blaast Ferrari-droom nieuw leven in

Ferrari liet onlangs weten dat men in 2023 met een hypercar zal deelnemen aan Le Mans en dat nieuws is ook zevenvoudig MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi niet ontgaan. De flamboyante Italiaan reed verschillende keren in een F1-wagen van Ferrari en ziet na zijn MotoGP-carrière dan ook een nieuwe toekomst voor zich.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Valentino Rossi begint in 2021 aan zijn 22e seizoen in de MotoGP. In totaal veroverde Rossi zeven wereldtitels in de koningsklasse van de motorsport en werd hij ook nog wereldkampioen in de 125- en 250cc-klasse. Daardoor werd de Yamaha-coureur een grote bekendheid in de sport en zodoende kreeg hij de kans om in de F1-wagen van Michael Schumacher te testen en ook dat ging Rossi goed af. Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo liet jaren na de test weten dat 'The Doctor' zelfs een zitje is aangeboden bij een kleiner team in de Formule 1.

Daar ging Rossi niet op in, maar toch schoof hij zijn racecarrière op vier wielen niet volledig aan de kant. Zo nam Rossi onder andere deel aan een WK Rally. Op 42-jarige leeftijd strijd de Italiaan echter nog altijd mee in de MotoGP en dus is er is nog geen tijd om deel te nemen aan een raceklasse op vier wielen. Doordat Ferrari heeft besloten om mee te gaan strijden om de overwinning op Le Mans, heeft Rossi echter al een doel voor ogen voor wanneer hij zijn motorpak aan de wilgen hangt.

"Het zou voor mij een droom zijn om voor Ferrari te mogen rijden in de 24 uur van Le Mans. Daarvoor zal ik echter eerst moeten weten hoe hoog mijn niveau is. Ik ben namelijk wel snel snel een endurance-wagen, maar ik weet niet of ik snel genoeg ben. Het zou daarom mooi zijn om het eens in zo'n wagen te proberen", laat Rossi weten tegenover de Corriere dello Sport.

"Voor nu richt ik mijn pijlen echter nog altijd op de MotoGP. Ondanks mijn leeftijd denk ik namelijk nog altijd te kunnen winnen. Ik wil Grands Prix winnen en als het kan nog meestrijden om de titel, al is het voornaamste doel om op het podium te eindigen en races te winnen."

0 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"