Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valentino Rossi

Valentino Rossi luidt noodklok over Yamaha: "Komen vermogen tekort"

MotoGP-legende Valentino Rossi is nog niet onder de indruk van zijn nieuwe Yamaha. Na de eerste testdagen concludeert de Italiaan dat hij nog altijd vermogen tekort komt ten opzichte van de concurrentie.

Valentino Rossi kende in 2019 een uiterst teleurstellend seizoen, maar hoopt zich in 2020 te revancheren. Na de eerste testdagen, waarin de Italiaan niet in de top van de tijdenlijst te vinden was, is 'Vale' niet bijster positief.

Ten opzichte van Ducati en Honda komt het Yamaha-blok power tekort, iets dat de voorbije jaren ook het geval was. Het nieuwe prototype van Yamaha bracht daarin weinig verandering. "Het gaat de goede kant op, maar het verschil in topsnelheid is nog altijd groot. Daarbij gaat het om zo'n tien kilometer per uur, wat zeker op de langere rechte stukken een probleem is."

Yamaha-baas Massimo Meregalli liet recent weten dat er geen grote stap voorwaarts meer wordt gezet in de komende maanden. Dit betekent dat het gat niet gedicht wordt voor aanvang van het seizoen, wat een streep door de titelaspiraties van de Yamaha-coureurs kan betekenen.

Rossi probeerde in Jerez positief te blijven over de Yamaha en zijn matige tempo: "We hebben gewerkt aan de setup van de motor en deze vergeleken met de oude motorfiets. Het gevoel is niet erg slecht. Sommige zaken voelen beter aan, maar aan andere gebieden moeten we nog werken."

'The Doctor' sloot het 2019-seizoen af op een teleurstellende zevende positie, met slechts twee podiumplaatsen, zijn slechtste klassering sinds 2011. Rossi, die 41 jaar is als het volgende seizoen begint, beschikt over een contract dat eind 2020 afloopt. Over zijn toekomst heeft hij nog geen beslissing genomen.

1 reactie

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez