Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi: 'Max Verstappen de nieuwe ster van de Formule 1'

MotoGP-legende Valentino Rossi is blij met Max Verstappen. De Nederlander brengt volgens hem leven in de Formule 1. Wat Rossi betreft mogen er heel wat meer coureurs als Verstappen aan de start staan.

Valentino Rossi liet zich tegenover de Italiaanse zender Radio Deejay erg positief uit over Max Verstappen. De MotoGP-coureur ziet in de Nederlander een nieuwe ster voor de Formule 1. " Verstappen is echt de nieuwe ster van de F1. Als ik in die sport iets te zeggen had, dan zou ik wensen dat ik twaalf van dit type coureur op de grid had staan." " Max is een bijzondere coureur. Hij zorgt voor opschudding in het bestaande systeem en is een inhaalkoning."

De ervaren Italiaan is op het vlak van inhalen nog wel kritisch op de Nederlander. Volgens Rossi neemt Verstappen soms nog erg veel risico en kan het in tranen aflopen als je niet oplet als tegenstander. " Verstappen is eigenlijk net als Zarco. Ze zullen nooit als eerste remmen en als concurrent moet je wel ruimte maken, anders is de kans groot dat je beide crasht."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'