Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi stopt nog lang niet: "Grasmaaien is niets voor mij"

MotoGP-legende Valentino Rossi is inmiddels veertig jaar, maar de Italiaan weet van geen ophouden. We zien hem minimaal tot en met 2020 in de koningsklasse van de motorsport, maar mogelijk nog veel langer.

‘The Doctor’ is met afstand de oudste actieve MotoGP-coureur in 2019, maar nog altijd weet Rossi om het zijn concurrenten moeilijk te maken. Rondom zijn veertigste verjaardag blikte hij terug, maar richt hij vooral zijn vizier op de toekomst.

"Zoals al vaker gezegd voel ik me nog geen veertig. Wel zijn er bepaalde dingen in mijn leven veranderd. Zo leer je in de loop der jaren dat vooral het doorbrengen van tijd met vrienden en familie het aller belangrijkste is in het leven. Wat dat betreft ben ik blij dat ik dit seizoen weer eens thuis mijn verjaardag kan vieren. De afgelopen jaren was ik altijd onderweg om testdagen af te werken", laat 'Vale' in gesprek met Sport Mediaset weten. De flamboyante Italiaan heeft nog een tweejarig contract met het team van Yamaha en lijkt voorlopig nog niet van plan om zijn helm aan de wilgen te hangen. "Als ik zou stoppen dan zou de halve paddock stoppen mocht ik de verhalen geloven haha! Ik geloof er niks van eerlijk gezegd, maar iedereen in de paddock zegt me altijd dat wanneer ik stop, ook zij er mee op zouden houden." "Zelf heb ik altijd geroepen dat als ik stop, ik in alle rust dagelijks het gazon zou gaan maaien. Toen ik het gras echter eens ging maaien kwam ik erachter dat me dat helemaal niet beviel, dus vandaar dat ik nog maar door blijf gaan met racen!", aldus een breed lachende Rossi. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"