© Twitter Valentino Rossi

Nieuwsoverzicht

Valentino Rossi vijfde na supersnelle comeback, Marc Marquez wint GP Aragon

24 sep. 2017 14:47 Rik Alkema 0 reacties
Valentino Rossi heeft een zeer knappe vijfde plek behaald na zijn supersnelle comeback. Slechts 24 dagen nadat hij zijn been brak stond Rossi weer aan de start van een MotoGP-wedstrijd. Hoewel Rossi als derde startte, kon hij geen podiumplaats in de wacht slepen. Kampioenschapsleider Marc Marquez pakte een belangrijke overwinning en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap.

Winst voor Marquez, Rossi vijfde in Aragon

Bij de start was het Jorge Lorenzo die  de macht greep in Aragon. Polesitter Maverick Vinales viel terug naar de vijfde plaats, terwijl Valentino Rossi van de derde plek naar de tweede plek oprukte.

Vinales, nummer drie in het kampioenschap, kon het tempo van de eerste vier niet bijbenen. Zijn teamgenoot Rossi sloot ondertussen aan bij de koploper in de wedstrijd Lorenzo, terwijl ook kampioenschapsleiders Marc Marquez en Andrea Dovizioso aansloten.

De voorste vier maakten er een spannend gevecht van. Met nog 14 ronden te gaan was het Marquez met een 'do-or-die actie'. Door extreem laat te remmen pakte hij heel kort de leiding, maar schoot door en lag daarna weer op de derde positie.

Na verloop van tijd werd de bandenslijtage een belangrijke factor. Marquez passeerde met nog 11 ronden te gaan Rossi voor de 2e positie en ging op jacht naar Lorenzo, die hij een paar ronden later ook verschalkte voor de leiding.

Dani Pedrosa rukte ook hard op. Met nog zeven ronden te gaan pakte hij de laatste podiumplaats af van Rossi en ging hij op weg naar Lorenzo op P2. Met nog twee ronden te gaan maakte Pedrosa het feest voor Repsol-Honda compleet door de tweede positie te pakken en een 1-2 veilig te stellen.

Valentino Rossi werd ondertussen nog ingehaald door zijn teamgenoot Vinales, waardoor hij uiteindelijk vijfde werd. Een knappe prestatie gezien de omstandigheden, maar door de overwinning van Marquez raakte de Italiaan wel verder achterop in de strijd om de titel.

Door zijn overwinning staat Marquez weer alleen aan kop van het klassement, gevolgd door Andrea Dovizioso die slechts zevende werd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen