Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi wil geen tweede Michael Schumacher worden

Valtino Rossi heeft voor twee jaar bij Yamaha bijgetekend omdat hij geen 'tweede Michael Schumacher' wil worden. De flamboyante Italiaan bedoelt daarmee te zeggen dat hij niet wil riskeren de sport te missen, om vervolgens een (weinig succesvolle) comeback te maken.

Het MotoGP-fabrieksteam van Yamaha maakte gisteren bekend dat Valentino Rossi heeft bijgetekend tot het eind van 2020 . Een eenjarig contract lag op taf, maar recordkampioen wil graag voor langere tijd actief blijven in de MotoGP. Met het tekenen van een tweejarig contract ligt het risico op de loer dat Rossi gezien zijn leeftijd aan competitiviteit moet inleveren. Maar juist dat gegeven was reden voor Rossi om de handtekening te zetten.

"Ik heb veel rijders op hun hoogtepunt zien stoppen, zoals bijvoorbeeld een Michael Schumacher of Max Biaggi. Zij kwamen later terug en waren minder succesvol. Daarom ga ik door tot het einde. Ik wil niet riskeren een comeback te moeten maken omdat ik het mis." "Bovendien is de angst om minder goed te worden geen reden om te stoppen. Als ik die logica had moeten volgen, had ik zes jaar geleden de sport al vaarwel moeten zeggen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'