Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Valsspelende Formule E-coureur per direct ontslagen door Audi

Formule E-coureur Daniel Abt is per direct de wacht aangezegd door werkgever Audi. Aanleiding hiervoor is het vals spel van afgelopen weekend.

Daniel Abt leek een uitstekend weekend te kennen tijdens de virtuele Formule E-races afgelopen zaterdag. De Audi-coureur finishte als derde en vijfde, maar na afloop bleek dat Abt niet had gereden. De coureur had in zijn plaats een 18-jarige simracer laten racen.

De kritiek was groot vanuit de gehele wereld en Abt's Formule E-collega's reageerden verbouwereerd. Daar waar de rijder openlijk zijn excuses aanbood en door het stof ging, was dit niet genoeg voor Audi. Het verbreekt direct de banden met Daniel Abt.

Het statement van Audi luidt als volgt: "Daniel Abt reed niet zelf in zijn auto tijdens de kwalificatie en race tijdens het vijfde evenement van de Race at Home Challenge op 23 mei, maar liet een professionele simracer voor hem rijden."

"Hij bood zijn excuses daags na het evenement aan en accepteerde zijn diskwalificatie. Integriteit, transparantie en consistente naleving van de regels zijn topprioriteiten van Audi - dit geldt zonder uitzondering voor alle activiteiten waarbij het merk betrokken is."

"Om deze reden heeft Audi Sport besloten om de samenwerking met Daniel Abt met onmiddellijke ingang stop te zetten."

Hoewel er in het officiële statement van Audi gesproken wordt over een schorsing, wordt door diverse kanalen gemeld dat Abt niet meer in actie zal komen voor Audi.

Bekijk hier de beelden van de valsspelende Abt tijdens de simrace

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen