© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas: 'De auto voelde ongelofelijk goed aan'

08 jul. 2017 15:29 Wanda Bisschop 0 reacties
Valtteri Bottas is momenteel de gevierde man binnen het team van Mercedes. De Fin pakte verrassend zijn tweede pole uit zijn Formule 1 carrière tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk. Hij troefde daarmee de grote favoriet Sebastian Vettel af. Of zijn tweede overwinning ook haalbaar is? Hij verwacht dat het zondag zeker een interessante race wordt.

Bottas verwacht een interessante race in Oostenrijk

Na de bekendmaking van de gridstraf voor Lewis Hamilton was iedereen ervan overtuigd dat Sebastian Vettel de grote favoriet was voor de pole in Oostenrijk. De Duitser reed inderdaad ijzersterk maar zag toch een Mercedes coureur voor hem staan. Niet Hamilton maar Bottas pakte namens Mercedes de pole. Het betekent voor hem zijn tweede pole. Na afloop liet de Fin dan ook weten erg blij te zijn.

"Ja, ik ben natuurlijk erg blij met deze pole. Het is voor mij de tweede pole en dat terwijl mijn rondje nog niet perfect was. Mijn rondje was in ieder geval goed genoeg om hier de pole te pakken. De auto voelde echt ongelofelijk goed aan en werd steeds beter vandaag."

Op de vraag van de interviewer of hij morgen zijn tweede overwinning pakt, houdt de Fin zich nog op de vlakte.

"Morgen wordt hoe dan ook een interessante race. Ik verwacht zeker dat Lewis ook nog wel terugkomt in de strijd. Mijn enige doel is morgen om te winnen en veel punten te scoren. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen