© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas denkt nog niet aan zijn eerste wereldtitel

10 jul. 2017 16:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor Valtteri Bottas is 2017 het jaar van erop of eronder. De Mercedes coureur heeft slechts één jaar de tijd om zichzelf te bewijzen. Met inmiddels twee zeges op zijn naam ligt een contractverlenging voor de hand. Sterker nog, de Fin heeft maar een geringe achterstand op zijn teamgenoot.

Wordt Valtteri Bottas de lachende derde in de titelstrijd?

Na zijn pole in Bahrein pakte Bottas ook verrassend de pole in Oostenrijk. Dit keer liet hij zich niet verassen en reed hij soeverein naar zijn tweede zege van dit Formule 1 seizoen. Voor het klassement deed hij daarmee goede zaken. Zijn achterstand op Vettel bedraagt nu 35 punten terwijl hij slechts vijftien punten toegeeft op zijn teamgenoot Hamilton.

Het doel van Bottas is dan ook duidelijk. Races winnen en uiteindelijk de wereldtitel.  Toch houdt hij zich op de vlakte of de titel dit jaar misschien al voor het grijpen ligt.

“Vanaf het moment dat ik bij Mercedes mijn contract tekende, is de titel mijn doel geweest”, aldus Bottas op de site van Mercedes AMG F1. “Ik wil er alleen niet teveel over praten. Het is nog steeds vroeg in het seizoen. We zitten nog niet eens op de helft en er zijn nog ontzettend veel punten te verdienen. Het bevordert niet als je alleen maar met de titel bezig bent.”

De afgelopen drie jaar was het steeds een Mercedes coureur die de titel pakte. Dit leidde vooral vorig jaar tot heftige interne strubbelingen. Teambaas Wolff verwacht echter niet dat de strijd tussen Hamilton en Bottas uit de hand gaat lopen.

“De dynamiek tussen deze rijders is compleet anders dan toen met Hamilton en Rosberg. Voor Lewis was het beter dat Valtteri de race won dan Sebastian. We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen, er kan nog van alles gebeuren.”

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen