© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas erg blij met belangrijke zege in Oostenrijk

09 jul. 2017 15:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Valtteri Bottas behaalde in Oostenrijk de tweede zege van het seizoen. Een belangrijke zege omdat hij hiermee het verschil met teamgenoot Lewis Hamilton flink verkleinde. Na afloop was de Fin erg tevreden dat hij Vettel achter zich kon houden tijdens een spannende slotfase.

Verdiende overwinning geeft Bottas een boost

"Ik moest wel terugdenken aan Rusland. Daar kwam Vettel ook zo snel dichterbij in de slotfase. Tijdens mijn laatste stint had ik las van een grote blaar op mijn banden. Dat maakte het lastig."

"In het begin van de race kon ik het tempo goed controleren, maar aan het einde van de race maakten de achterblijvers het nog spannend. Ik wil alle fans bedanken voor hun steun en een groot compliment aan het team."

Er was in het begin van de race het nodige te doen over de start van de Mercedes-coureur. Onder andere Sebastian Vettel dacht dat het een valse start was. De beelden wezen echter uit dat de Mercedes-coureur precies op het juiste moment vertrok.

"Het was de beste start van mijn leven! Het is nog een lang jaar wat we voor ons hebben en er zijn nog veel punten te verdelen. Dit zijn belangrijke punten, maar we ontwikkelen ons nog altijd als team."

Volgende week staat alweer de Grand Prix van Engeland op het programma. Een belangrijke race in de titelstrijd, waarin Lewis Hamilton revanche wil nemen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen