Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas gelooft in titelkansen bij Mercedes

Formule 1 coureur Valtteri Bottas maakte in 2017 de overstap van Williams naar het topteam van Mercedes. Na een goede reeks in het begin van het seizoen, werd de Fin overklast door Lewis Hamilton.

Tot aan de zomerstop was er weinig aan de hand voor Bottas. Hij had teamgenoot Hamilton in het vizier en behaalde zijn eerste overwinningen. Na de zomerstop veegde Hamilton de vloer aan met zijn teamgenoot. In 2018 moet het anders en wil Bottas meevechten voor de titel. " Ik heb maar een doel voor dit seizoen: vechten voor het kampioenschap. Ik ken nu alle mensen en weet hoe het werkt." " Vorig jaar kon ik me niet voorstellen dat er nog zoveel te leren viel."

Mercedes won al vier jaar op rij beide wereldtitels en is ook voor 2018 de absolute titelfavoriet. "Het ligt er altijd aan wat de andere teams doen, maar we zijn er zeker van dat onze auto beter is dan die van vorig seizoen." Bij Mercedes lopen de contracten van Bottas en Hamilton af. Lewis gaat zijn contract met het team met meerdere jaren verlengen. Bij Bottas ligt de druk om te presteren want Ricciardo en Ocon staan in de rij om zijn stoeltje over te nemen. " Voor mij is het goed dat Lewis blijft. Ik heb een klik met hem en hij is een erg snelle en uitdagende coureur." "Mijn beste argument om een nieuw contract af te dwingen bij het team is door zoveel mogelijk races te winnen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"