© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas gelooft nog in wereldtitel

05 jul. 2017 17:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Valtteri Bottas kijkt inmiddels tegen een achterstand van liefst 42 punten aan ten opzichte van Sebastian Vettel. Desondanks ziet de Mercedes-coureur nog altijd kansen om de titel te pakken dit seizoen.

Bottas ziet nog altijd kansen op wereldtitel in 2017

Volgens de Fin is het seizoen nog lang niet voorbij en komen er nog genoeg kansen om terug te slaan. Het F1-seizoen is nu acht races onderweg en er staan nog twaalf races op de kalender. Tot op heden won Valtteri Bottas alleen in Rusland, waar hij zijn allereerste zege in zijn carrière behaalde.

"Of mijn kansen op de wereldtitel nog intact zijn? Zeker! Het seizoen is nog niet eens halverwege en er zijn nog zoveel punten te behalen. In Baku zagen we dat races erg onvoorspelbaar kunnen verlopen."

Vanaf de laatste positie, op een ronde achterstand, klom Bottas op naar de tweede positie. De race in Azerbeidzjan kende een zeer onstuimig verloop met diverse safety cars en veel uitvallers.

Het seizoen is nog lang en er is nog niets verloren
Valtteri Bottas
© Mercedes AMG F1

Er breekt voor de coureurs een belangrijke fase aan in de titelstrijd. Net als Kimi Raikkonen staat ook Bottas een behoorlijk eind achter zijn teamgenoot. Mercedes en Ferrari maken er geen geheim van dat ze teamorders niet uitsluiten in de tweede seizoenshelft. Om die reden is er voor het Finse duo veel aan gelegen om voor de zomerstop successen te behalen.

"Het seizoen is nog lang en er is nog niets gewonnen of verloren. Je probeert iedere race het maximale resultaat te behalen en een resultaat te realiseren dat past bij een topteam. Baku was voor mij daar een erg mooi voorbeeld van. Als team zijnde hebben we onszelf op een hele mooie manier naar voren geknokt."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen