Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas getergd: 'Vettel is nu het doel'

Wie er op voorhand had ingezet op twee Mercedes-coureurs op het podium, had waarschijnlijk een fortuin gewonnen. Vanaf P5 en P6 reden de coureurs naar de eerste en derde plaats tijdens de GP van Singapore. Door zijn tweede podiumplaats op rij is Valtteri Bottas nu dichtbij gekomen aan Sebastian Vettel in het kampioenschap.

Na afloop van de enerverende Grand Prix van Singapore was Bottas dan ook opgelucht dat hij op het podium stond. "We hebben de schade kunnen beperken vandaag" , begint een tevreden Bottas na afloop op het podium. Het leek er na de start namelijk helemaal niet op dat Bottas kon strijden om het podium. De Fin had het moeilijk op het natte asfalt in Singapore en werd zelfs even onder druk gezet door de Renault van Jolyon Palmer. "Toen het echt nat was had ik het inderdaad moeilijk" , erkent Bottas. "Maar toen het droger werd, kwam ik er steeds beter in en was mijn pace een stuk beter."

Een beetje geluk had Bottas wel nodig om het podium te bereiken, maar zijn Mercedes was ook wel sneller dan verwacht. "Natuurlijk hadden we wat geluk nodig om hier te eindigen, maar de auto was ook wel veel beter dan gisteren" , erkent Bottas. Door het uitvallen van Sebastian Vettel lachte niet alleen Lewis Hamilton in zijn vuistje, maar ook Valtteri Bottas. De Fin liep namelijk flink in op de nummer twee uit het kampioenschap. Bottas richt daarom zijn pijlen nu op de Ferrari-coureur, die op zijn beurt een flinke achterstand heeft op de leider in het kampioenschap Lewis Hamilton. Nog 23 punten scheiden Bottas van Vettel en dus is de jacht op de Duitser geopend. "Sebastian is nu het volgende doel" , besluit Bottas dan ook getergd op het podium.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"