Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas: 'Halo hindert Formule 1 coureurs niet'

Eén ding is in ieder geval zeker wat betreft het nieuwe Formule 1 seizoen. Iedere team en elke coureur krijgt te maken met de Halo. Dat niet iedereen daarover te spreken is, is wel bekend maar volgens Valtteri Bottas valt de Halo wel mee en is iedereen er snel genoeg aan gewend.

Volgens de één is de Halo de slechtste uitvinding ooit in de Formule 1, weer een ander vindt de Halo afbreuk doen aan het gevoel van risico's wat om de Formule 1 hangt terwijl een ander het gewoon lelijk vindt. Toch moet iedereen eraan geloven, zowel de coureurs als de fans. Volgens Valtteri Bottas valt het met de Halo allemaal wel mee en ben je er volgens hem als coureur snel genoeg aan gewend. In de laatste aflevering van Motorsport.com The Flying Lap doet Bottas een boekje open over zijn ervaring met de Halo tot nu toe. "Ik heb in de simulator al een racesimulatie met de Halo gedaan en ik moet bekennen dat ik het tijdens de race niet meer heb gemerkt. Je raakt er als coureur vanzelf aan gewend en dat geldt uiteindelijk ook voor de fans."

Bottas verwacht dan ook dat de meeste ophef over de Halo al is geweest en ziet het juist als een positieve ontwikkeling voor de sport. "Natuurlijk zien de auto's er wat anders uit en sommige mensen zeggen dat het helemaal niet leuk is maar ik verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is dat iedereen eraan gewend is." "Als de Halo ook maar één blessure kan voorkomen, groot of klein, dan is het al een goed apparaat."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'