© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas: 'Het is absoluut mogelijk om Hamilton te verslaan'

11 mrt. 2018 17:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Het nieuwe Formule 1 seizoen lijkt vooral te draaien om de vraag wie zijn vijfde wereldtitel pakt. Wordt het Sebastian Vettel of Lewis Hamilton of gaat er toch een derde coureur met de titel vandoor?

Valtteri Bottas klaar voor nieuwe titelstrijd

Bij de mogelijke titelkandidaten circuleren ook de namen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo maar ontbreekt meestal de naam van Valtteri Bottas.

Bottas nam in 2017 het stoeltje bij Mercedes over van Nico Rosberg en won weliswaar drie races maar kon over het algemeen weinig beginnen tegen de macht van Hamilton. Teambaas Wolff heeft al aangegeven dat de Fin zich dit jaar meer moet laten gelden en  Hamilton onder druk moet zetten. Doet Bottas dit niet dan is de kans vrij groot dat Mercedes in 2019 voor een andere coureur kiest.

Bottas zelf maakt zich er niet druk om en laat tegenover Speedweek los dat hij barst van het vertrouwen.

"Ik denk dat ik alles in huis heb om wereldkampioen te worden. Dit wordt alweer mijn vijfde seizoen en ik heb inmiddels drie races gewonnen. Ik weet dat ik het kan."

Bottas put daarnaast vertrouwen uit de prestatie van Nico Rosberg. De Duitser versloeg na een aantal moeizame jaren waarin de onderlinge spanning om te snijden was eindelijk zijn aartsrivaal Hamilton in 2016.

"Nico heeft er hard voor gewerkt. Hij heeft een aantal jaren nodig gehad om Lewis te verslaan maar hij heeft wel bewezen dat het mogelijk is."

"Ik doe gewoon mijn ding, blijf hard werken en geef het allerbeste op het circuit. Dan is het absoluut mogelijk om Lewis te verslaan. Ik ben niet alleen maar de vredestichter binnen Mercedes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen