© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Valtteri Bottas maakt feestje van Mercedes in Spanje compleet

13 mei 2018 18:56 Wanda Bisschop 0 reacties
Tijdens de GP van Spanje stond er geen peil op Lewis Hamilton maar Valtteri Bottas zorgde voor een dubbel succes van Mercedes door als tweede over de streep te komen.

Bottas: 'Mercedes heeft goed werk geleverd'

"Ik had voor de winst willen strijden maar dat lukte helaas niet. Voor het team is dit een geweldig resultaat. We hebben een ontzettend goede auto en strategisch heeft het team het vandaag super goed gedaan."

Valtteri Bottas begon als tweede aan de race maar verloor direct bij de start zijn plek aan Sebastian Vettel. Later in de race had hij de kans om deze plek terug te pakken bij zijn enige pitstop maar de Fin kwam toch achter Vettel terug op de baan. Door de tweede pitstop van de Duitser kreeg Bottas zijn tweede plek uiteindelijk terug.

Bottas kwam zelf ook al vroeg in de race binnen voor zijn enige stop en had dan ook niet verwacht dat het mogelijk was om de race uit te rijden. Dat lukte tot opluchting van Bottas wel.

"Ik had niet verwacht dat we het zouden redden met één stop maar dat is wel gebeurd. Daar ben ik erg blij mee. Dit is een perfect weekend voor Mercedes, nu moeten we deze lijn doorzetten. Wat mijzelf betreft, ik ga echt nog wel winnen dit jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen