Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Valtteri Bottas mist het killer-instinct'

Ondanks dat Valtteri Bottas in Bahrein de eer voor Mercedes hoog hield met een tweede plaats, was er ook een hoop kritiek op de Fin.

In de slotfase van de GP van Bahrein kwam Bottas op zijn nieuwere banden rap dichterbij aan Vettel, toch kwam het niet tot een aanval. Voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Mark Blundell laat in F1 Report dan ook weten dat Mercedes zo langzamerhand zich moet gaan afvragen of Bottas wel de juiste coureur is. "Andere coureurs hadden vast en zeker wel een aanval bij Vettel geplaatst. Ik vind wat dat betreft dat Bottas wel het echte killier-instinct mist. Hij rijdt goed maar ik denk dat het toch een stuk agressiever moet. Hij pakt natuurlijk wel kostbare punten voor Mercedes maar het gaat tenslotte om de overwinningen. Dit moet niet te lang zo blijven want dan zitten ze bij Mercedes wel met hem in de maag."

Ook McLaren talent Lando Norris liet in dezelfde aflevering zijn licht schijnen op het behoudend rijden van Bottas. "Valtteri heeft zowel in Australië als in Bahrein best wel voorzichtig gereden, soms is dat ook wel nodig maar misschien is in het geval van Bottas wat teveel van het goede. Zeker in die fase van de race had hij met wat meer bravoure gemakkelijk langs Vettel gekund."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'